Свободно време

Кои са съдиите в новия сезон на X factor?

Вече е известно, че Мария Илиева е първият съдия в шоуто, но кои ли са другите трима?

05.08.2013г. / 11 10ч.
Мария Дуковска
Кои са съдиите в новия сезон на X factor?

Зад всеки X Factor стоят поне двама души, които знаят пътя към успеха... Първият съдия, който от шоуто избраха за новия сезон бе певицата Мария Илиева, за което вече ви уведомихме миналата седмица. Днес ви представяме Станислава Армутлиева – Саня и Велизар Соколов – Заки, новите двама съдии в X Factor.

В продължение на 22 години тя стои начело на една от най-големите и успешни музикални компании у нас – Вирджиния Рекърдс.

Като част от един от най-известните дуети на 90-те - „Авеню”, той допринася изключително много за формирането на поп културата у нас и едновременно с това протяга ръка на поредица обещаващи таланти.

Днес двамата сядат на съдийското място във втория сезон на X Factor, за да открият онези таланти, които притежават потенциала да бъдат звезди.

Емоционален или болезнено откровен ще бъде Заки Соколов? Защо в участието си в X Factor вижда завръщане към най-хубавите години?  Кой е родният изпълнителят, който заслужено оставя следа в българската музика, и защо днес стойностната музика е на изчезване?

Кои, според Саня Армутлиева, са трите най-важни качества, които трябва да притежава бъдещият X Factor? За предизвикателството да бъдеш музикален продуцент и кои кандидати ще получат нейното „да”? На какво би искала да научи младите таланти и какво  никога не трябва да забравят?

А кой ще бъде четвъртият съдия в музикално шоу №1 в света? X Factor си запазва правото да ви го представи неочаквано и по най-необичаен и приятен начин.

Запознайте се със Саня Армутлиева, която от 22 години е начело на една от най-големите и успешни музикални компании у нас – Вирджиния Рекърдс. Време, в което работата й с известни български и световни звезди, развива у нея безпогрешен нюх към потенциала на истинските таланти и елемента X Factor.

С дългогодишния си опит в музикалната индустрия, тя е човекът, който ежедневно се изправя пред предизвикателството да търси онези качества, които превръщат обикновения човек в звезда. Компанията, която тя ръководи, е продуцент на много от музикантите в България – сред тях и победителя и финалистите от първия сезон на X Factor – Рафи, Богомил, Ангел и Моисей и Сани Алекса. Саня е работила и работи с най-големите световни мейджъри в звукозаписната индустрия като Sony Music, Universal Music и EMI. През последните години Вирджиния Рекърдс е важна част от организацията на музикални събития като концертите на AC/DC, Bon Jovi, Rammstein, Joe Cocker, Sonisphere Festival и Sofia Rocks.



22 години ръководиш една от най-големите и успешни музикални компании в България. Сега ставаш част от музикално шоу №1 в света – с какви очаквания приемаш това предизвикателство?
Очаквам нещо ново, различно и много вълнуващо. Търсим онези хора, които ще изведат  българската музика на едно съвсем ново ниво през следващите години.

Каква е ролята на продуцента в изграждането на един успешен артист?
Продуцентът също трябва да съчетава много таланти, за да бъде успешен. Той трябва да има безпогрешен нюх, за да открие хората, които сцената ще заобича, и да им създаде най-добрата среда, за да се развихрят в това, в което са добри. Той трябва да познава музикалния контекст, така че да насочи способностите на артиста в най-добрата за него посока. Продуцентът трябва да създаде и най-добрия екип, който да се сработи в името на артиста. Разбира се, трябва да е и достатъчно смел, за да рискува в много отношения, защото рецепти за успех не съществуват.

Трите най-важни качества, които трябва да притежава истинският X Factor?
Вокален талант, инстинкт за сцената и публиката и стабилен характер.

Като съдия и ментор в шоуто, ще имаш отговорната задача да мотивираш и вдъхновяваш младите таланти. Кое е най-важното, на което искаш да ги научиш?
Че едно от най-важните умения е да не се уморяваш да учиш и че ако искаш кариера, трябва да си екипен играч.

А какво би ги посъветвала никога да не правят в шоу бизнеса?
Да загубят представа кои са и какви усилия стоят зад всеки техен успех.

Момчета, момичета, дуети или 25 + - на коя категория искаш да бъдеш ментор?
От всяка една категория може да изскочи интересен и характерен артист. Ще подходя с любопитство към всички, с които ми се падне да работя, и ще се постарая да извадя най-доброто от всеки един член на отбора.

Различават ли се по нещо българските изпълнители от  световните – по-амбицирани ли са, предвид ограничените възможности на нашия пазар или точно обратното?
Артистите навсякъде по света имат свои специфики и се различават едни от други, така както и публиката. Да се превърнеш в звезда в собствената си държава е мечта на много хора и изобщо не е лесна задача. Всеки, който е готов да покаже амбиция да успее именно на нашия сравнително малък пазар, е специален. Такива хора ще получат и моето „ДА” в X Factor.

Кой изпълнител (световен или български) е успял истински да впечатли Саня Армутлиева?
Всички онези, които не са пожертвали идентичността си в името на очакванията и наложените модели, и точно затова са станали свръх успешни. Успяват да бъдат себе си и в същото време да са обект на желание на милиони хора. 

Коментирай