Свободно време

Уайтхевън бийч – един от най-красивите диви плажове

Там строителството е забранено

22.09.2013г. / 09 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Температурните амплитуди напомнят все повече за есента и зимата. Въпреки че всеки сезон е необикновен и красив, в този преходен период хората предпочитат да си спомнят за лятото, пясъка и дългите дни. Затова споделяме с вас поредното екзотично пътуване, този път до Австралия и по-специално до Уайтхевън бийч.

Свързани статии

Плаж с кварцов пясък, запазил своя девствен облик. Слънцето се отразява в блестящо белите пясъчни ивици. Водата е повече от необикновена. Една комбинация между тюркоаз и смарагд се слива с чистото небе. Намира се в сърцето на Големия бариерен риф и е с дължина 7 км.

Наскоро той се нареди на трето място в света като най-добър плаж. В северната му част се намира заливът Hill Inlet. Там пясъкът, изместен от течението, създава невероятни въртящи се цветове.

Задължително трябва да вземете със себе си поне един фотоапарат. Шнорхел и очила за гмуркане ще ви бъдат необходими, ако искате да се запознаете с флората и фауната на Коралово море.

Може да направите разходка от високо с хеликоптер, с ферибот или луксозна яхта. Разходка, защото на този остров строителството е забранено и няма хотели, но в съседство има други красиви острови като Хамилтън с луксозни хотели, в които може да отседнете.

Тук срещате романтиката и няма да искате да я пуснете. Този остров е предпочитано място от много двойки за женитба и меден месец.

Снимки: Sxc.hu

Коментирай