Свободно време

Да си купите детска книжка „на зелено“

Да помогнем на една нова книжка да стигне до децата

14.10.2013г. / 16 38ч.
Мария Дуковска
Да си купите детска книжка „на зелено“

Всички знаем какво е да си купиш жилище „на зелено“. Е, сега имаме възможност да си купим и книга „на зелено“. При сходни условия – по-евтино и с малко търпение.

Идеята е на новото детско издателство „Рибка“, зад което не стоят грандиозни бизнесинтереси, а много ентусиазъм и желание българските деца да имат на разположение повече качествени книжки.

Търсейки начини да финансира отпечатването на първата си книжка (която също носи името „Рибка“), екипът на издателството стига до проста, но креативна схема: ако продадат предварително 500 бройки от книжката на половин цена, ще имат пари за отпечатване! Затова сега продават книжки „на зелено“ под формата на билети за 10 лева. Коричната цена е 20 лева, което означава, че притежателите на билетите си спестяват половината от цената!

Билетите могат да бъдат осребрени след отпечатване на книжката, което издателството се ангажира да се случи не по-късно от първи април 2014 г. Осребряването е чрез книжки – давате билета, получавате книжка!

Свързани статии

А книжката „Рибка“ е абсолютна кандидатка да ви стане любима! Рибка е името на млад бял… котарак (!) в разцвета на силите си, който напуска дома и приятелите си, за да тръгне на пътешествие в търсене на любовта. Точно за това пътешествие разказва книжката, в която има много смях, цветове и истина. Визуалният подход е очарователен и много освежаващ въображението – всички илюстрации представляват дигитално обработени колажи от цветни хартии. И така всяка история има своя оригинален мизансцен!

„Рибка“ написа Катя Антонова и нарисува Евгения Николова. Ако някой има желание да си купи книжката „на зелено“, може да пише лично съобщение на фейсбук страницата на издателство Рибка (https://www.facebook.com/RibkaPubl) или директно да поръча през сайта на издателството – там има и повече информация за самия проект.

Коментирай