Свободно време

Какво отличава креативните хора от останалите?

Няколко навика, които и вие да направите ваши

26.11.2013г. / 16 13ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Те са пълни с любопитство. Творецът не може да стои и минута спокоен без да изучава света около себе си. Независимо дали в социалните мрежи, в интернет сайтове или в книгите, креативните хора не спират да търсят информация. За тях винаги има много въпроси, които трябва да получат бърз отговор.

Креативните хора са добри в преосмислянето на ситуациите около тях. Да можеш да преосмислиш емоциите и преживяванията спрямо дадена ситуация е доста трудно, но не и невъзможно. Когато поставяте в рамка дадена случка, вие няма как да видите събитията от друг ъгъл. Ето защо креативните хора не си поставят такива рамки.

Не се плашат от проблемите. Когато някой е изправен пред проблем в труден момент, обикновено започва да кърши ръце и да търси виновен за създалата се ситуация. Креативните хора се учат от тези трудни моменти и веднага се заемат с откриването и разрешаването на проблема. За тях един проблем може да е ключ към подобряването на работата им.

За да бъдеш творец трябва да цениш добрите идеи, които ти идват или които вече си реализирал. Ето защо креативните хора знаят, че всяка идея, която им хрумва е добре да бъде записана, защото дори да не бъде реализирана, тя може да отключи много други, които да станат факт. Затова – ценете идеите си!

Свързани статии

Креативната личност живее живот, изпълнен с предизвикателства. Тя винаги е изпълнена с много ентусиазъм, обича работата си и често не я усеща като такава, а като приятно занимание.

За да създадеш добри проекти, трябва да бъдеш позитивно настроен. Огледайте се около вас. Успелите и иновативни хора почти винаги са настроени оптимистично. Това е важно и за контактите, които създавате. Креативните хора никога не се фокусират изцяло само върху една идея.

За тях съсредоточаването само върху едно нещо означава, че по този начин се ограничава процесът на генериране на много нови идеи. Затова техния поглед е широк. За да провокира въображението си, човек трябва да избере подходяща среда, в която да му е приятно да работи.

Креативните хора винаги работят в приятна обстановка. Добър пример за това са офисите на Гугъл. Ако има нещо, което бихте променили в работната обстановка около вас, направете го още сега. Нека бъде цветно около вас, с повече зелени растения.

Коментирай