Свободно време

Едни от най-забележителните ледени пързалки

Червеният площат в Москвa

25.12.2013г. / 14 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Червеният площад в Москва е красив през цялата година, но в зимните месеци всичко е огряно с много светлини. Ледената пързалка е част от зимните атракции в руската столица. В града има седем закрити и 11 открити пързалки.

Ако имате път към Лондон не пропускайте да покарате кънки на ледената пързалка Somerset House. Нейното начало датира от 18 век. Много музика, красиви светлини и невероятно коледно дърво, правят тази пързалка една от най-красивите в Европа.

Свързани статии

Зимата във Виена също е красива. Когато река Дунав замръзне, ледът е достатъчно дебел за пързаляне с кънки. Въпреки това градът предлага няколко възможности за ледени пързалки, една от които е пред сградата на кметството. Там традиционно всяка година се прави и коледен открит базар.

Ледената пързалка в Ню Йорк е също една от атракциите на града. Тази се намира пред Рокфелер център, между красивите небостъргачи. Там традиционно всяка година известни имена палят светлините на гигантското коледно дърво, украсено с много светлини и играчки.

Тази ледена пързалка в Париж не е голяма по площ, но докато карате кънки ще може да наблюдавате красиво осветената Айфелова кула.

Берлин предлага невероятно забавление за туристите. В града може да избирате между ледени пързалки, на които да карате кънки или такива, на които да се спускате с шейни. Разбира се, празничното настроение се усеща навсякъде, с много светлини и красиво украсени сгради.

Снимки: Reuters

Коментирай