Датата на раждане често служи за определяне на личностната характеристика на човек, вярва се, че разкрива неговото минало, настояще и бъдеще. В културите на предхристиянската ера също се е гадаело по рождената дата.

Келтските народи смятали, че на всяка рождена дата отговаря определено дърво. Видът на дървото издава част от личността на всеки един човек. Вижте кое дърво сте според датата на раждане.

Ябълково дърво ( 23.12 – 01.01 и 25.06 – 04.07 )

Ако според датата на раждане сте ябълково дърво, то вие сте стройни, атрактивни, талантливи, философски настроени и очарователни. Имате силна аура, обичате да флиртувате и по природа сте авантюристи. Искате да обичате и да бъдете обичани. В една връзка вие сте нежни, верни, отдадени на партньора си.

Ясен ( 25.05 – 03.06 и 22.11 – 01.12 )

Хората родени под знака на дървото ясен се отличават с необичайна привлекателност, позитивизъм. Също така са весели и амбициозни личности и действат импулсивно. Отличават се и с талант, но на моменти могат да бъдат страшни егоисти. Не се страхуват от уроците на съдбата, а в любовта са верни на половинката си.

Бук ( 22.12 )

Родените на тази дата са под знака на бука. За тях е характерно, че имат добър вкус, държат на добрата визия и полагат много усилия, за да изглеждат винаги привлекателни. По природа са материалисти, но и лидери. Обичат спорта и никога не поемат излишни рискове.

Бреза ( 24.06 )

Родените на тази дата са весели, атрактивни и приятелски настроени личности. Те намират вдъхновение в почти всичко, което ги заобикаля. Отличават се и със скромност и с това, че не са особено амбициозни. Обичат спокойния живот. Разтоварват се като прекарват повече време сред природата.

Смърч ( 09.02 – 18.02 и 14.08 – 23.08 )

Хора, които обичат лукса, решителни личности и силно уверени в способностите си. Понякога са доста нетърпеливи и не пропускат да впечатлят околните. Имат много таланти, а в любовта са готови да бъдат дълго време сами, докато не открият истинската половинка.

Кестен ( 15.05 – 24.05 и 12.11 – 21.11 )

Хората родени под знака на кестена имат силно развито чувство за справедливост. Имат широк кръг от интереси, обичат веселието, но от друга страна са силно чувствителни, особено в моментите, в които им липсва самочувствие. Някои от тях срещат трудности при намирането на подходяща половинка.

Клен ( 25.01 – 03.02 и 26.07 – 04.08 )

Силни личности, които бързо се приспособяват към промените. Оптимисти са и знаят как да получават най-доброто от живота. Не обичат самотата. В любовта са или страстни и верни, или безгрижни любовници.

Бреза ( 12.01 – 24.01 и 15.07 – 25.07 )

Приятни личности, които имат усет към красивото. Техните искания са скромни, но в същото време се опитват да взимат решения вместо другите. Характерно за тях е, че веднъж обидени, трудно прощават за грешките на тези, които са ги наранили. Искат да водят, но не и да живеят по правила. В любовта си са верни.

Смокиня ( 14.06 – 23.06 и 12.12 – 21.12 )

Силни и независими личности, но на моменти и малко хаотични. Обичат децата, животните и семейната топлина. Приятелски настроени, с голямо чувство за хумор. Имат много таланти, интелигентни са, но на моменти и много мързеливи.

Ела ( 02.01 – 11.01 и 05.07 – 14.07 )

Сложни личности с добър вкус. Лесно менят настроенията си, упорити, но на моменти и много егоистични. Амбициозни са и се стремят да развиват своите таланти. Винаги са заобиколени от много приятели, но в любовта трудно може да им се угоди.