Свободно време

Какви цветя са подходящи за подарък за отделните зодии

Какво цвете да подарите на представителите на зодия Рак

27.07.2021г. / 07 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Цветята, които избираме да поставим в дома или офиса, могат не само да разведрят обстановката, но и да бъдат източник на негативна енергия. Затова е важно да подбирате растенията не само според цвета и аромата им, но и според зодиакалния знак, особено когато ги подарявате.

Често силният аромат на някои цветя отблъсква, докато приятният и свеж мирис на розмарина например ви дава спокойствие и баланс. Ето един малък наръчник на растенията, които са най-подходящи за различните зодиакални знаци.

Овен

Зодия Овен се управлява от планетата Марс, която символизира инерция, действие и сила. Подходящи са цветя, които да могат да отговорят на тази енергия. Те трябва да бъдат буйни с високи стебла. Подходящи са червените рози, азалиите, розово мушкато. Всички тези ароматни и красиви цветя спомагат да се стабилизира домашната или офис атмосфера.

Телец

Представителите на зодия Телец са практични, надеждни, ревниви и непоправими романтици. Растенията подходящи за тази зодия трябва да бъдат способни да оцелеят в променлива среда. Добър избор за Телците са иглика, бамбук и лилиум.

Близнаци

Това е въздушен знак с управляваща планета Меркурий. Близнаците са артистични натури, общителни, динамични и весели. Подходящи цветя за тази зодия са рози, различни видове палми, екзотични растения и лалета.

Рак

Раците са сантиментални и чувствителни и държат много на семейството. Те имат нужда от растения, които да допълнят естетическия комфорт на дома или офиса. Подходящи за подарък цветя за Раците са рози, коледен кактус (той може да цъфти през цялата година), кокичета и момина сълза.

Лъв

Лъвовете обичат да попадат под светлините на прожекторите. Харесват букетите с уникална структура от форми, цветове и аромати. Луксозната опаковка също им прави голямо впечатление. Подходящи цветя за тази зодия са камелия, роза, бонсай, декоративно зеле.

Коментирай
0 rate up comment 3 rate down comment
pepi ( преди 10 години )
Свободно време