Свободно време

Природното чудо, наречено Реката с петте цвята (галерия)

Истинска експлозия от цветове

10.03.2014г. / 12 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Ако обичате да пътувате и да откривате чудесата на света, порадвайте се на красотата на уникалното биологично чудо наречено Cano Cristales или Реката с петте цвята. Една от най-красивите реки в света се намира в Колумбия в Сиера де ла Макарена. През по-голямата част от годината реката е обикновена на глед, както повечето реки.

Но в един кратък период от време – от септември до ноември, когато водата намалее достатъчно и слънцето огрее зелените мъхове и водорасли на дъното на реката, благодарение на топлината започва истинска експлозия от цветове. Уникални видове растения, наречени Macarenia clavigera оцветяват реката в червено.

Свързани статии

Между тях се различават жълтите нюанси на пясъка, синята вода и цветовете на всички други растителности по камъните и дъното на реката. Много хора оприличават красивата гледка на небесна дъга.

По време на дъждовните сезони в Колумбия водата приижда и реката става дълбока. Това уникално място се намира в отдалечен район, който е труднодостъпен за автомобили. Въпреки това Реката с петте цвята е много посещавана от туристите. В галерията ни може да разгледате още снимки на поредното природно чудо.

Снимка: Reuters

Коментирай