Една от най-употребяваните стоки в нашето ежедневие е тоалетната хартия. Можем да си я закупим в различни цветове, плътност, обогатена с разнообразни аромати. Ако искате да се доближите максимално до лукса и комфорта на богатите, вече може да си закупите висококачествена тоалетна хартия, щампована с 24-каратово злато.

Според историята първото производство на тоалетна хартия започва през далечната 1890 година. Днес на пазара се предлага разнообразие от този продукт.

Тоалетната хартия със злато се изработва ръчно и персонално. Клиентът избира каква щампа от 24-каратово злато да бъде поставена. Има разнообразни и все красиви предложения, дело на германския дизайнер Фриц Лойбл.

Може да се избере щампа за рожден ден, сватба или други поводи като има избор и при основния цвят на хартията. Всяко руло от нея струва 179 евро и може да се поръча от всеки, който е решил макар и за кратко да се почувства като истински богаташ.

Това не е първата тоалетна хартия със злато. В края на 2013 година бе представен австралийски проект за тоалетна хартия, изработена изцяло от 22-каратово злато. Една ролка от свръхлуксозната тоалетна хартия струва 1,3 милиона долара.

Представете си колко би струвала една опаковка от нея. Но светът на богатите често остава неразбран.

Снимки: reuters