Свободно време

Кои са полезните храни за отделните зодии

Вкусовете към определен тип храна се определят от нашата зодия

11.07.2014г. / 14 10ч.
Аз жената
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Вярвате ли в астрологията? Зодиакалният знак определя вашия характер, успехите в работата, дали ще имате романтична връзка или проблеми в отношенията. Освен това зодията диктува вашите вкусове относно избора на храна както и кое е полезно и вредно за консумация. Логично е, че ако вашият зодиакален знак определя личността ви, вашата съвместимост с други хора, и кой си като цяло, трябва да определя и кои храни са най-подходящи за вас?

Зодиакалният знак определя качеството и количеството храна, което да поемете. Не сте ли се чудили защо вие предпочитате определени зеленчуци, плодове, пица, а хората около вас наблягат на друг вид храна? Всъщност зодията има огромно влияние върху тези избори, нивото на привързаност към специфична кухня и хранителните ни навици. Цветовете и текстурите на храната съвпадат с характеристиката на нашия знак.

Изследване на международната компания foodpanda, съвместно с психолози от Централна и Източна Европа, определиха спецификата на вашата зодия и връзката с хранителните навици.

Овен

Те са смели и откровени, често могат да бъдат преценени като безчувствени личности, но това е погрешно. Когато се храните с представител на зодия Овен, не правете грешка да го разсейвате със странични дейности. Няма да сгрешите, ако повдигнете тема за хубавите вина и ястията. Овенът предпочита храни в червено, зелено и всичко, което е пикантно.

Яжте: Кафяв ориз, банани, плодови сокове, маслини, домати, лук, маруля, карфиол, краставици, спанак, репички, броколи, боб, леща, тиква, орехи, смокини, сушени кайсии, чесън и горчица

Избягвайте: Сол и алкохол

Телец

Телецът е стабилен, упорит, страстен и дисциплиниран. Представителите на тази зодия имат страст към лукса. Предпочитат най-добрите хранителни продукти, които могат да се намерят в магазина, а в ресторантите наблягат на ризото с черен трюфел, стриди, омари, поднесени със скъпо шампанско.

Яжте: боровинки, аспержи, цвекло, карфиол, краставици, спанак, лук, репички, тиква

Избягвайте: Богати и тежки храни и прекомерните количества въглехидрати.

Близнаци

Представителите на този въздушен знак са безстрашни, креативни, забавни, понякога големи бунтовници. Обичат пътуванията и новите преживявания. Обожават всякаква храна в жълто, зелено, оранжево. Наблягат на екзотична кухня – мароканска и карибска.

Яжте: Сливи, портокали, грейпфрут, гроздов сок, стафиди, ябълки, маруля, карфиол, спанак, моркови, целина

Избягвайте: Кафе, кореноплодни зеленчуци (например картофи и репички).

Рак

Ракът е една от най-чувствителните и емоционални зодии. Обичат да се чувстват защитени и предпочитат домашния уют. Наблягат на леките аромати и кремообразна текстура. Френската кухня е най-подходяща за тях, особено приготвена в домашни условия.

Яжте: пшеница, пълнозърнест ръж, ориз, овес, плодове, банани, задушени зеленчуци, броколи, зеле, карфиол, домати, цвекло, тикви, краставици, боб и естествени захари

Избягвайте: Мазни храни, сол, сладки и рафинирана захар

Лъв

Лъвът е една от най-странните зодии. Обичат да командват и да държат нещата в свои ръце. Могат да бъдат крайно арогантни, но и изключително забавни. Благодарение на тяхната управляваща планета – Слънцето, предпочитат огнените цветове – оранжево, жълто, червено. Подходяща храна е миш-маш или пикантно пиле с много червен пипер.

Яжте: Пълнозърнести храни, ориз, цитрусови плодове, ябълки, праскови, картофи, моркови, репички

Избягвайте: Млечни продукти

Дева

Девите са аналитични, практични, перфекционисти. Те могат да бъдат открито критични. Претеглят плюсовете и минусите много внимателно преди всяко решение. От представителите на зодия дева, стават най-добрите готвачи. Въпреки това не обичат да експериментират и залагат на добре познати храни. В тяхното меню присъстват свежите аромати.

Яжте: Пълнозърнести храни и зърнени храни, овес, плодови салати, плодови сокове, лимонов сок, супи, чайове и бадеми

Избягвайте: Тежки храни и шоколад

Коментирай