Свободно време

Оптимизъм когато нещата не вървят добре

27.06.2006г. / 10 43ч.
Аз жената
Оптимизъм когато нещата не вървят добре

Всички ние понякога си задаваме въпросите: „Защо тъкмо моят живот не върви както трябва? Какво още да направя?” Въпреки канските ни усилия, някои наши съкровени мечти си остават химери, а минутите и дните си текат. Струва ни се, че вече всичко сме опитали и то или без успех или само с временен резултат.

За щастие пътищата са много. И всеки има пълното право да избере своя. Един нов хоризонт се отваря пред нас и с книгата "Какво да сторим, когато нещата не вървят така, както ни се иска".

Авторът – Александър Свияш е популярен руски писател, психолог, пара психолог, основател на движението "Разумен свят". Книгите му са издадени в близо шест милионен тираж в Русия и чужбина.

"Какво да сторим..." е първият от голямата поредица бестселъри, полагащи идеите на "Разумния свят" – едно четиво, което предлага на читателите уникален по яснота и действеност модел за работа с всички текущи проблеми. Леко и просто се изясняват вселенски закони, които все още не са известни на всички. Поради незнание и неспазване на тези закони много хора с огромен потенциал не достигат до пълен разцвет в живота си.

Предлага се общодостъпен начин за изчисляване на кармичната натовареност, с която всеки стартира в живота. Въвежда се и основното за идеологията на "Разумен свят" понятие а именно – терминът "идеализация" – излишно възвеличаване на която и да е сфера в живота – работа, секс, пари, дори духовност! След което се дават конкретни препоръки за работа.

На места сам авторът се извинява за известна суховатост в изложението. Все пак, отбелязва той, най-голямата му цел е да достигне до голям брой хора, включително и до онези, които все още не са запознати с незримите аспекти на битието. Поради тази причина А. Свияш умишлено избягва всякаква мистика. Желанието му е да помогне на обикновения човек да се освободи от ненужни суеверия и да разбере, че ключът за решаване на много от проблемите му е в собствените му ръце, че по-голямата част от тях може да изчисли и реши в основата си сам, с помощта на елементарна логика, поддържане на енергетиката и управляемата интуиция. А към специалистите да се обръща само в наистина комплицирани ситуации.

Поради тази и много други причини "Какво да правим...." несъмнено е едно полезно късче информация, допълващо мозайката на нашия живот.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Христина ( преди 11 години )