Свободно време

„Забавното лятно четене“ бе представено пред ученици от 5-и клас

Днес екип от Az-deteto.bg гостува на Лятната академия, организирана от „Заедно в час“

07.08.2014г. / 16 25ч.
Аз жената
„Забавното лятно четене“ бе представено пред ученици от 5-и клас

Днес „Забавното лятно четене“ гостува на Лятната академия, организирана от фондация „Заедно в час“, за да разкаже на учениците колко по-лесно се учи, когато се чете в свободното време.

Мария Дуковска, която е  главен редактор на Az-deteto.bg и Катрин Иванова – организатор на инициативата, представиха пред ученици от 5-ти клас кампанията и електронния читателски дневник.  Посредством него  всяко дете може да посочи колко книжки е прочело през лятната ваканция.

Над 50 деца проявиха интерес към Четенето и се включиха активно в попълването на читателския дневник на място.Екипът от медийна група Investor разказа на децата за новия елемент от „Забавното лятно четене“ тази година, а именно конкурсът за детско творческо писане на тема „Моят любим литературен герой“.

Резултатите от конкурса и победителите в него също ще бъдат излъчени още в края на месеца и ще бъдат наградени на финалното събитие. В журито на конкурса се включиха детските автори Петя Кокудева и Марин Бодаков, както Мария Дуковска и специалистът по творческо писане Добрина Добрева – журналист от БНР.

„Забавното лятно четене“ продължава през цялото лято и ще завърши непосредствено преди първия учебен ден.

На 14 септември ще бъде официалното закриване на кампанията за 2014 г. и именно там ще бъдат оповестени и резултатите от активния период на кампанията тази година: кои са най-активните деца, най-четените книги, най-четящото училище и най-четящият град. 

„Забавното лятно четене“  се осъществява с любезното  съдействие на ЧЕЗ – България, в партньорство със Столична  библиотека, Българска библиотечно-информационна  асоциация, „Заедно в час“ и с подкрепата на UNICEF.

Медийни партньори са: Bulgaria ON AIR, БНР, Dnes.bg, Az-jenata.bg, Teenproblem.bg, Az-cheta.com, Detskiknigi.com, Национална мрежа за децата, www.namama.bg и KIDS Programata. 

Коментирай
Свободно време