Свободно време

„Сляп“ – спектакъл, който отваря очите за невидимото на One Dance Week

Корейската хореографка Джи Хий Лий закрива корейската гала на One Dance Week

03.09.2014г. / 12 06ч.
Михаела Лазарова
ONE DANCE WEEK

ONE DANCE WEEK

Спектакълът „Сляп“ на Move Pocket Dance Company и Джи Хий Лий е последният от корейската програма в рамките на фестивала за съвременен танц в Пловдив. На 5 септември, в 21:30, в Дом на културата „Борис Христов“ публиката ще присъства на един необикновен танцов пърформанс.

„Сляп“ е елегантен разказ за нищетата на човешкото същество, неспособно да живее в споделеност и доверие към другия. Спектакълът се занимава с вътрешния свят на самотния човек, който се чувства безпомощен и уязвим в социалната реалност, която обитава.

Тренираните тела на изпълнителите с особена лекота сменят стилове и маниер на танцуване. Съвременни техники, минималистични движения, неочаквано преместване в пространството в амбианса на силно въздействаща музикална и светлинна среда се редуват с успокоението на класическата музика на Росини, на която изпълнителите демонстрират невероятната си класическа балетна подготовка.

Взаимодействието между танцьорите се разгръща с лекота и чувство за хумор. Основният изпълнител в своята черна тюлена пола напомня иронична съвременна реплика на „черния лебед“.

Свързани статии

„Сляп“ ще ви усмихне, но и натъжи, ще ви накара да погледнете в себе си, но и да се видите отстрани, да се развълнувате, но и да изпитате покой.

Билети за спектакъла можете да закупите от офисите на Eventim.

One Dance Week е фестивал за съвременен танц и пърформанс, който тази година ще се проведе в Пловдив от 28 август до 6 септември. Той стартира през 2008 г. и ежегодно представя спектакли от Европа, Азия и Америка, които представят различни тенденции и течения в съвременния танц.

Събитието се организира от независимата платформа за културни събития Едно в партньорство с Фондация Америка за България и Община Пловдив. Сред другите ежегодни фестивали на ЕДНО са One Architecture Week и One Design Week.

One Dance Week е част от събитията в подкрепа на кандидатурата на град Пловдив за Европейска столица на културата 2019.

Коментирай