Свободно време

Най-хубавите плажове в света

Райски кътчета, които ни карат да забравим всички проблеми

06.09.2014г. / 13 24ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Росили бийч


Росили е малко селце, разположено на югозападния край на полуостров Гоуър в Суонзи, Великобритания. Посетителите на това местенце го определят като кътче с изключителна природна красота.

В Росили се намират прекрасни защитени дюни, които образуват обширни дъги, опасващи плажовете.

Райският плаж в Куба


Playa Paraiso Beach или Райският плаж се намира на малък курортен остров край Куба на име Cayo Largo del Sur. Името в буквален превод означава „големият остров“.

Намира се в Карибско море и е втори по големина в архипелага. Плажовете разполагат с всякакви възможности за забавления и отдих, включително и плуване с делфини и гмуркане.

Уайтхевън бийч


Уайтхевън бийч е откъснато от света лазурно местенце край бреговете на Австралия. Открито е сравнително скоро – през 1879 година от английски изследовател.

Свързани статии

Островът, към който принадлежи този прекрасен плаж, е Уитсъндей Айлънд и е достъпна туристическа дестинация.

Чистите брегове на Куинсленд са обявени за най-екологично чистите в целия свят. На плажовете е забранено воденето на кучета и други домашни любимци, както и тютюнопушенето.

Уайтхевън бийч е известен със своите бели като брашно пясъци, образували се от морските течения в продължение на милиони години. Най-хубавото на този пясък е, че не задържа топлина, което го прави идеален за разходка на босо без да горите краката си.

Още райски плажове вижте тук.

Снимки: Thinkstock

Коментирай