Свободно време

Най-често срещаните типове шефове

С някои, от които, никой не иска да работи

16.01.2015г. / 11 09ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Всеки може да посочи поне три силни и слаби страни на работното си място. За някои работният ден е удоволствие, вдъхновение и поле за изява и нови възможности, докато за други работните дни са дълги и мъчителни. Често за тази разлика в настроенията е виновен шефът.

Тук са най-често срещаните типове шефове, с някои от които никой не иска да работи. А вашият шеф кой тип е?

Традиционалистът

Този тип шефове са строги, старомодни и техните виждания за работния процес са по-скоро демоде. Не са отворени към промени, тъй като не виждат полза от тях. Работят по начина, по който винаги са го правили и изискват от своите служители да следват техните стъпки и модел на работа.

Приятелски настроеният

Шеф мечта! Такъв тип шеф се среща сравнително рядко. Той не поставя демонстративно себе си над служителите си. Ако имате насреща такъв мениджър, възползвайте се максимално от благоприятния работен климат, който ви създава.

Този тип шефове често са отворени към нови предложения, дават свобода на служителите си и насърчават творческия процес.

Работохоликът

За него единствен приоритет в живота е работата. Той работи постоянно, инвестира цялото си време и енергия за подобряване на компанията. Знайте, че с такъв шеф няма как да си тръгнете по-рано от офиса. Той изисква от своите служители да покажат същия интерес, всеотдайност и отговорност към работния процес.

Гаднярят

Шефът-гадняр е готов да използва всякакви средства, за да накара своите служители да работят. Той преминава всякакви граници на добрия тон, действа неуважително спрямо служителите си, оказва им психически натиск. Ако попаднете на такъв шеф, сменете работата си.

Некомпетентният

Може да ви звучи странно, но може да попаднете на шеф, който да е по-малко информиран и компетентен от служителите си. Въпреки тази си слаба страна той може да има добри лидерски умения, които не се срещат често при добре квалифицираните и образовани ръководители.

Свързани статии

Ексцентричният

Той надхвърля уникалността. Неговите идеи по отношение на работното място и изпълнението на целите са много различни. Отворен е за максимален брой нови и нови идеи. Винаги опитва нещо ново само и само, за да се отличи. Понякога ексцентричността му предизвиква хаос в работния процес, но като цяло не създава проблеми на своите служители.

Шефът, който ви мрази

Всеки се е сблъсквал с този тип ръководител. Той или тя не ви харесват още от първите седмици на вашето постъпване на работа. Всекидневно се стараят да направят деня ви повече от ужасен.

Неговата личност е събирателен образ от Работохолика, Гадняря и Традиционалиста. Въпреки че не ви харесва рядко би ви уволнил, защото изпитва удоволствие от това да ви мачка.

Снимка: Thinkstock

Коментирай