Изборът на снимка във Фейсбук си е истинско предизвикателство. На пръв поглед може да изглежда нещо обичайно и невинно, но профилната ви снимка може да проговори за същността и личността ви много повече, отколкото предполагате.

Профилната ви снимка е първоначалният визуален поздрав, който отправяте към аудиторията. Важно е каква снимка ще сложите за свое виртуално лице, защото сред приятелите ви може да има съученици, колеги, роднини, бивши гаджета.

Именно затова изборът на подходяща снимка си е истинско предизвикателство.

Какво говори изборът ви на профилна снимка за личността ви?

Портрет

Ако сте избрали портретна снимка, която показва цялото ви лице в близък план или включва лицето ви и тялото от кръста нагоре, това означава, че сте нормален, добре изглеждащ човек, който е напълно уверен във външния си вид.

Вие също така сте по-скоро скучна личност. Обикновената, суховата портретна снимка говори за оскъдно въображение и липса на авантюризъм. В някои случаи в зависимост от избраната поза и изражение на снимката, тя може да говори за нарцисизъм или кариеризъм.

Ако снимката е селфи, вие вероятно сте леко досадна личност, която обича да ангажира околните с особата си.

Ако снимката е по бански, вие вероятно сте гореща и секси, но доста несигурна в живота.

Отдалечена снимка на фон

Вие сте толкова далече от фокуса на снимката, че лицето ви не се различава. Вниманието е обзето от фона зад вас.

Това говори за вас, че не искате да бъдете разпознати. Прикрита личност или криеща дълбоки комплекси. Това, според психолозите, е псевдоарт стремеж. Такива хора искат да прикрият тежките си проблеми, които ги правят крайно неуверени.

Обикновено такива профилни снимки слагат хора с акне, мързеливо око, заекващи и такива с непоправимо лоша прическа, която изисква време за оправяне.

Ако снимката ви е такава, вероятно вие сте самотни, сами сте и на партита, никой не говори с вас, а може би сте и необвързани.

Още по темата

Снимка от твърде близък план

Лицето е толкова близо до камерата, че дори не се вижда цялото, а само очи и нос, например.

Тези личности не искат да бъдат разпознати във Фейсбук. Опитват се да оригиналничат, но не могат да намерят подходящ начин да го направят.

Това, което постигат, е да дразнят аудиторията си.

Снимка от лексикона

Много хора обичат да си слагат бебешки черно-бели снимки, които обикновено хората пазят като скъп спомен, а не заместват актуалното си лице с тях.

Тези снимки говорят, че сте от хората, които смятат, че всичко, останало в миналото е по-добре от настоящето. Този тип хора не умеят да се радват на мига, а все се вглъбяват в онова, което не са могли да постигнат в миналото или в онова, което е безвъзвратно свършено.

Обикновено тези хора обичат да слушат все още същата музика от детството си, пазят стари дрехи, които обличат от време на време, имат същите хобита като в гимназията и вероятно никога няма да се променят.