Свободно време

Притча за ангелите

Нещата от живота, които невинаги са такива, каквито изглеждат

19.06.2015г. / 17 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато съдбата ни поднесе своите изпитания, винаги се питаме защо се случват точно на нас. След време разбираме, че случилото се е било за наше добро. Следващата поучителна история ще ви разкаже за нещата от живота, които невинаги са такива, каквито изглеждат!

Една зимна вечер на земята странствали два ангела. Единият бил стар, а другият млад. Стигнали до дома на едно богато семейство и поискали да пренощуват при тях. Домакините ги приели, но не били никак гостоприемни.

Вместо да ги поканят на топло в къщата, казали на ангелите да пренощуват в плевнята. Дошла сутринта, а старият ангел видял една пукнатина в стената и я замазал с ръка. Тогава младият ангел го попитал защо прави това.

– Нещата невинаги са такива, каквито изглеждат. – отговорил старият ангел.

Няколко вечери по-късно стигнали до дома на едно бедно, но гостоприемно семейство. Те нагостили ангелите, отстъпили дори постелята си. На сутринта ангелите видели, че мъжът и жената плачат в плевнята.

Свързани статии

Имали една-единствена крава и тя умряла. Тогава младият ангел попитал стария:

– Защо се случи това? Първото семейство имаха всичко, но ти им помогна. Бедното семейство се радваше на малкото, а единствената им крава умря.

– Нещата невинаги са такива, каквито изглеждат! Когато бяхме при първото семейство, видях зад пукнатината съкровище. Тъй като домакините бяха негостоприемни, замазах пукнатината, за да не го открият. През изминалата нощ в дома на бедното семейство дойде ангела на смъртта, за да вземе жената, но аз му дадох кравата.

Коментирай