Свободно време

Весела Тотева-Топузакова: Майчинството ме направи по-търпелива

Красивата брюнетка във вълнуващо интервю за Az-jenata.bg

17.08.2015г. / 14 41ч.
Михаела Лазарова
Весела Тотева-Топузакова. Снимка: Личен архив

Весела Тотева-Топузакова. Снимка: Личен архив

Тя е нежната и красива половинка на футболиста Елин Топузаков. Представяме ви Весела Тотева-Топузакова. 

Нейната кариера започва като телевизионна водеща, а днес е щастливо омъжена жена, горда майка и успешна бизнесдама.

Вижте какво сподели красивата брюнетка за модата, майчинството и вдъхновението, пред екипа на Az-jenata.bg.

В какво настроение ви откриваме ?

Лежерно... Малко съм уморена от днешния ден и игрите с малкия.

Кога и как се роди желанието да създавате красиви модни колекции ?

Това е много стара история, съвсем случайно. По-същественото е,  че  една на пръв поглед шеговита идея, реално се превърна в моята визитна картичка и бизнес през последните пет години.

От къде черпите вдъхновение за работата си като дизайнер ?

Живеем в изключително динамичен свят, в който всяка стъпка е мода, всеки детайл, гледка или място вече е модерно. Има толкова много неща, от които да се вдъхновявам и стимулирам... Най-вече, когато пътувам, запечатвам всичко, следя модерните социални мрежи, които всеки ден показват красиви неща от цял свят, но най-много се вдъхновявам, когато съм в мир със себе си, когато обичам и съм обичана. 

Как ви промени майчинството ?

Майчинството ме направи на първо място по-търпелива. Нетърпението е мой много голям недостатък, който е на път да си отиде. Що се отнася до Виктор, целият ми свят се промени. Отдавна вече съм на трето или четвърто място в списъка с приоритети. Опитвам се да съчетавам всичко, но е много, много трудно. 

Кои ценни житейски уроци бихте искали да предадете на малкия Виктор ?

Виктор е изключително своенравно дете, много е умен, постоянно имитира неща, които чува или запомня. Той е с малко сложен характер още от сега и има мнение за всичко и в тази връзка трудно ще го моделирам. Но, разбира се, че го учим заедно с баща му да е добър човек, да знае кое е позволено и кое не, да отстоява неговата позиция, но не с цената на всичко. 

Какъв баща е Елин Топузаков?

Елин преди всичко е отдаден баща. Грижи се за Виктор и винаги, когато може си е вкъщи. Той сменя памперсите рано сутрин (усмихва се). Много е внимателен с  Виктор,  ритат топка и си имат техните игри и пакости. 

Как прие идеята да се занимавате с мода? Съветва ли ви понякога?

Елин следи моята работа, доколкото му позволяват възможностите и познанията в тази област. Понякога, когато го попитам за мнение, го споделя.  Но той е много уравновесен човек и никога за нищо не ме е спирал.  Вижда, че на този етап се справям добре и се гордее (усмихва се).

Как минава един ваш ден?

Различните дни са, когато Виктор е при баба си или пътуваме без него. Иначе през повечето време, денят ми е разделен между него и Vincit и вечер час-два за мен и съпруга ми. Оказа се, че времето е най-ценното нещо за мен и преди не си давах сметка за това. Тук-там намирам време и да тренирам по малко, но това е за сметка на други глезотийки. Фризьор и маникюр вече посещавам един път седмично, защото наистина нямам време да спя. 

Как поддържате перфектната форма?

Тренирам Kango jumps и понякога внимавам какво хапвам.  

Вашите невероятни модели вече са популярни и извън граница. Разкажете ни малко повече...

Да, вярно е, че имаме клиенти от цял свят. Не са стотици, но за момента и това е достатъчно. Истината е, че пробиеш ли навън, се изисква една компилация от познания, точните хора, агенти и куп други неща. Засега съм се фокусирала върху бизнеса си тук, но усилено работя върху идеята и се надявам, че скоро ще стане факт.

Красивата Емилия е рекламно лице на вашата модна марка. Защо се спряхте точно на нея?

Емилия е популярно лице, което работи като модел в България и не само. Всички селебритита обличат дрехи на модни дизайнери и рекламират брандове. Освен това, тя се вписва изключително добре в ролята си на модел и има всички данни за това. Клиентите я харесват и това са достатъчни причини, за да е тя. Има и един много силен коз в тази посока - тя ми е много близка приятелка и затова прави всичко с любов и желание. 

Какво предстои да видим в следващата ви колекция?

Новата колекция Есен 2016-та година ще бъде нещо различно откъм визия. Цялостната визия е променена, изчистени силуети, но едновременно с това изключително секси. Колекцията е посветена на абсолютната жена, на съвременната работеща майка. 

Умее ли българката да се облича добре, да изглежда стилно и привлекателно?

Българката сама по себе си е толкова природно красива, че каквото и да облече изглежда добре. Но определено в последните години, тя знае кога и как да пазарува, вълнува се, пътува и всичко това й дава възможността да възпита в себе си модна култура и да я превърне в нещо красиво. 

Без какво не може женският гардероб?

Без черна семпла рокля.

Мечтаете за?

Време, за да мога да го отдам още повече на хората, които обичам. 

Какъв съвет бихте дали на читателките на сайта Az-jenata.bg. за модата и визията на жената?

Stay Classy! (усмихва се)

Снимки: Личен архив

Коментирай
4 rate up comment 1 rate down comment
хм ( преди 8 години )
И какво още за селебрититата хаха , не бе готина е жената,евала,майка,съпруга,бизнесдама,но в следващото интервю да използва повече български.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 1 rate down comment
никодимка ( преди 8 години )
Тая пък ква е, че ни занимавате с нея?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар