Свободно време

SOS Детски селища България отново подари усмивки на децата

Социалните работници от Центъра за обществена подкрепа в Радомир към SOS Детски селища България пак са на път

25.08.2015г. / 16 37ч.
Михаела Лазарова
Снимка: SOS Детски селища България

Снимка: SOS Детски селища България

Лято е, нечувани горещини. Пореден ден с нетърпими градуси навън, пореден ден на път. Пристигаме в едно малко градче, където ни чакат с нетърпение децата - тези деца, с които рядко някой сяда да играе, дори да говори. Те са братя и сестри, съседи, но най-вече приятели.

На 13 август беше проведена поредната групова работа в гр. Земен с деца, клиенти на Центъра за обществена подкрепа в гр. Радомир, в изпълнение на проект „Подай ръка – мобилни екипи за подкрепа на деца и семейства в общността“.  

Децата с нетърпение ни очакваха, като често преди това ни питаха: „А, кога ще имаме групова работа?“ Те обичат да се изявяват самостоятелно, но вече се научиха да работят и в група.  По време на груповото ни занимание, те имаха възможност да покажат своята сръчност, съобразителност и наблюдателност.

Въпреки, че някои от децата все още се затрудняват да четат и пишат, те искаха да покажат, че все пак могат. Всички бяха щастливи въпреки импровизираното място за работа – една голяма сянка под дървото в двора на едно от семействата. Имаше място за всички, дори за част от родителите, които помагаха на своите деца.

В края на деня останаха много детски рисунки, фигурки, усмивки и добро настроение. Лято е и пак сме на  път!

Емилия Страхилова, социален работник в Център за обществена подкрепа, Радомир към Сдружение SOS Детски селища България. 

Коментирай