Шеф Виктор Ангелов препоръчва най-добрите сирена и кашкавали

Топ готвачът помага да се разработят по-добри сирена и кашкавали от съществуващите досега на пазара

30.10.2015г. / 14 18ч.
Михаела Лазарова
Шеф Виктор Ангелов

Шеф Виктор Ангелов

Той е истински педант в кухнята, но именно това го прави ненадминат в кулинарията. Ако сте любители на сирената, знайте, че в магазинната мрежа може да бъде открита нова гама продукти сирене, съвместно разработена между шеф Виктор Ангелов и българския производител Фрезко – марката, утвърдила 5-те знака за най-високо качество.

„Храня гостите в ресторанта си само с най-качествената и вкусна храна, каквато бих избрал и за своето семейство. Затова и непрекъснато съм в търсене на най-качествените продукти. Когато разбрах за 5-те знака за най-високо качество на Фрезко – поисках да разбера повече.“, разказва шеф Виктор Ангелов.

В отговор, българския производител кани известния със своя перфекционизъм готвач на посещение в мандрата в Пазарджик. Дамяна Николова, Директор фабрика, запознава шеф Ангелов с технологията как натуралното мляко се превръща в сирене и кашкавал с постоянно качество и неустоим вкус.

„В работата си по разработване на нови продукти и производство стъпваме на доказано добрите практики от дългогодишния си опит, но и непрекъснато търсим възможности да предложим още по-добри и по-разнообразни вкусове“, споделя Дамяна.

„Когато шеф Ангелов ни потърси, разработвахме новите продукти за Frezco – сирене по БДС рецепта и овче сирене. Интересът от негова страна ни провокира да му предложим да обединим знанията и уменията си за тези нови продукти, както и да разработим съвместно с него една различна гама продукти сирене и кашкавал. Наясно сме, че различните хора имат различни предпочитания за вкус, затова нашият стремеж е да имаме богато разнообразие, което да предложим на клиентите, които търсят качествените продукти“, допълва тя.

На специално организирана за целта дегустация Виктор Ангелов опитва различни сирена и кашкавали и коментира техните вкусове, цвят, аромат и специфики при консумация (например дали имат нужда от обезсоляване или не). При разработването на новата гама продукти се взимат предвид споделените от него коментари за опитаните продукти и съветите му какви трябва да бъдат те като пълномасленост и твърдост, за да се приготвят и съчетават лесно.

За новата серия продукти, Виктор Ангелов споделя: “Вкусът, който открихме, е много деликатен и балансиран – млечен, нежен, без остри нотки, но в същото време с характерен вкус – точно както трябва да бъде.“

„Наистина смятам, че намерихме рецептата за производство на сирене и кашкавал, по-добри от всичко друго на българския пазар“, допълва г-жа Николова.

„Преди вярвах, защото ми беше вкусно, а сега вече знам, че сирена и кашкавали Фрезко се правят само от висококачествени суровини и от професионалисти, които обичат работата си. В комбинация с безспорните си вкусови качества – за мен те са по-добри от всичко, което може да бъде открито на пазара.“, споделя шеф Ангелов.

Това ще допринесе все повече български семейства да имат най-доброто на трапезата си. Затова и новите продукти ще бъдат с по-достъпна препоръчителна цена, а новите опаковки в оранжево улесняват потребителите да ги открият на рафта.

През октомври, ноември и декември в няколко големи магазина на територията на София клиентите ще могат да разберат повече за новите продукти от самия шеф Виктор Ангелов и да опитат приготвени различни хапки, съчетаващи неговия перфекционизъм и вкусовете и качествата на сирената.

Коментирай