Свободно време

Какво подсказват вашите драсканици?

Рисуването на звезди показва, че искате да сте център на вниманието

09.06.2016г. / 16 51ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато разговаряме по телефон, на дълга и отегчителна среща сме или просто мислим върху живота край себе си, оставяме следи на белия лист.

Драсканиците, както обичаме да ги наричаме, всъщност са знаци, които не само разкриват една малка част от личността ни, но могат да покажат в какво емоционално състояние се намираме в този момент. Вижте тълкуванията на няколко от най-често изобразяваните фигури.

Човешки фигури, човечета

Ако по-често рисувате по-малки човешки фигури, вероятно се чувствате несигурни, безпомощни или се опитвате да се измъкнете от някои ваши отговорности. Опростените фигури на човечета подсказват, че в този етап от живота си се чувствате емоционално нестабилни и имате нужда да се изолирате от другите хора.

Очи

Изобразяването на големи, широко отворени очи, дори втренчени, подсказва за това, че може би не искате да погледнете вътре в себе си. Затворените очи подсказват, че може би ви е страх или изпитвате нежелание да разчистите някакви проблеми.

Вашият подпис

Как се подписвате? Ако подписът ви прилича на драскулки, то вероятно сте арогантни към хората край вас. Ако докато разговаряте по телефон или сте на среща, и просто така се подписвате на лист хартия, това разкрива, че сте егоцентрична личност.

Звезди

Рисуването на звезди показва, че вие искате да сте център на вниманието. Харесва ви всички погледи да са приковани към вас. Когато чертаете звезди по предварително маркирани точки, означава че в този момент се чувствате емоционално некомфортно.

Цветя, облаци и слънце

Рисуването на цветя и слънце, докато разговаряте по телефона например, показва че сте доволни от това, което ви се случва на този етап от живота ви. Имате смели мечти за бъдещето, положително настроени сте и се намирате в добро настроение.

Коментирай