Когато чуем историята на някоя успешна личност, винаги се питаме за тайните на успеха. Дори и най-успешните хора са имали провали, редица при това. Въпреки това не са се отказали от идеите си.

Какво ни превръща в неуспешни личности и как можем да променим това? Вижте 5 стъпки, които ви отдалечават от успеха, но които може винаги да промените, стига да искате.


Не знаете какво е успехът

Най-честата причина за непостигането на успех е, че много хора не знаят как да определят за себе си в какво се крие той. Как си го представят. За някои успех е това да могат да си купят каквото поискат, да имат повече време за себе си, дори да мързелуват у дома.

Други искат да постигнат висок стандарт на живот. Именно тези неща ги отделят от възможността да погледнат на себе си както трябва, да дефинират успеха и да се опитат да го постигнат.

Нямате страст

Опра Уинфри казва: „Страстта е енергия. Почувствайте силата, която идва от фокусирането върху това, което ви вълнува.“ Какви са вашите страсти, интереси, идеи? Открийте това, което ви вдъхновява и ви носи радости. Превърнете го във ваша работа и успехът няма да закъснее.

Не отделяте достатъчно време за работата

Чували ли сте за Малкълм Гладуел и правилото му 10 000-те часа? Гладуел е журналист и автор на книги ориентирани в социалната психология. В една от книгите си „Гении и аутсайдери“ той описва правилото за 10 000-те часа, според което, за да станеш наистина добър в нещо, трябва да имаш не по-малко от тези часове практика.

Ето защо успехът няма да дойде при вас, ако не отделяте достатъчно време на това, с което се занимавате, на личното си развитие, а само чакате. Трябва да работите усилено, за да бъдете истински успешни.

Не се обграждате с правилните хора

Джим Рон е казал: „Вие сте средното равнище от 5-има души, с които прекарвате най-много времето си.“ Успешните личности се обграждат с хора, които също постигат успехи. Помислете как разсъждават хората във вашето обкръжение, какви са техните нагласи, дали се стремят към успеха, развиват ли се. Опитайте се да създавате взаимоотношения с правилните хора, когато искате да имате успехи.

Още по темата

Нямате необходимата нагласа

Казват, че ние сме това, което мислим. И в тези думи има голяма доза истина. Негативната нагласа винаги действа демотивиращо, сякаш ни дърпа назад. Когато искате да промените живота си в положителна посока, променете и мисленето си.

Не забравяйте, че отново е много важно как са настроени хората край вас. Ако чувате само негативни отзиви, ако никой не вярва във вас и в това, което можете да постигнете, тогава никога не бихте били успешни.