Свободно време

13 причини защо Анджелина Джоли е силна жена

Премина през двойна мастектомия

30.07.2017г. / 10 45ч.
Михаела Лазарова
Анджелина Джоли. Снимка: Reuters

Анджелина Джоли. Снимка: Reuters

Тя е жена с главна буква, една от най-красивите и успешни холивудски актриси. Около нея винаги има нещо, което изумява, буди критики, възхищение. Преди дни Анджелина Джоли сподели, че се оттегля от киното, за да се посвети на децата си и да бъде добра майка. След бурния развод с Брад Пит, актрисата премина през редица изпитания.

Пред „Vanity Fair“ тя сподели, че е получила парализа на лицев нерв, както и редица други здравословни неразположения. Намира спасение в акупунктурата и в децата си. Сега се е отдала на готварски курсове и се посвещава изцяло на семейството си.

Джоли е силна жена, която успя да премине през редица други трудности, по-страшни от развода ѝ. Вижте още моменти от живота ѝ, които доказват нейната сила като женска фигура и ако някой някога се е опитвал да сломи силата ви като жена, това със сигурност трябва да се промени.

Джоли е работеща майка на красиво смесено семейство с различни култури.

Често говори за това как децата ѝ са променили живота:„Ти живееш напълно за някого другиго.“, споделя Джоли пред списание „People“: „Аз намирам, че това е най-необикновеното нещо... Животът ти е предаден на някой друг. Те са на първо място във всеки избор, който правите. Това е най-прекрасното нещо. “

Анджелина Джоли на 15 (галерия)

Тя е една от най-добре платените актриси в Холивуд.

През 2001 година започва доброволческа дейност, като през същата година се посвещава на мисионерски пътувания като специален посланик на Върховния комисариат на ООН за бежанците, прави най-голямото дарение на комисариата от частно лице и по-късно е обявена за посланик на добра воля на ВКБООН.

Анджелина Джоли е носителка на награда „Оскар“, „Златен глобус“, както и на редица други престижни отличия.

Повечето образи, в които се превъплъщава показват власт, сила, понякога дори са отрицателни героини. Какво самата тя казва: „Винаги играя жени, с които бих излизала.“. Пое риска да напусне светлината на прожекторите „Аз станах актриса, защото майка ми искаше да стана актриса.“, „Всъщност исках да бъда по-ангажирана в политиката и хуманитарните въпроси. Благословена съм да имам добра кариера, но никога не съм я обичала, както обичам други неща.“

Джоли не се страхува да се изправи срещу това, в което вярва „Проблемът не е липсата на информация. Ние знаем с подробности какво се случва.“, каза Джоли за бездействието на САЩ в Сирия (изказване на актрисата през 2015). „Проблемът е липсата на политическа воля. Не можем да погледнем към Сирия и злото, което се е издигнало от пепелта на нерешителността и смятаме, че това не е най-ниската точка в неспособността на света да защитава и защитава невинните“.

Цитати на Анджелина Джоли

Създаде своя собствена фондация The Maddox Jolie-Pitt посветена на изкореняването на крайната бедност в селските райони, опазването на природните ресурси и на дивата природа“.

Тя направи милиони от снимки на децата си и ги дари за благотворителност.

Заедно със защитата на бежанците, тя се бори за правата на жените. Джоли е силна феминистка.
„Жените все още се третират като второстепенни.„Не бива да забравяме, че Анджелина е и дама.

Тя получи от кралица Елизабет II титлата почетна дама, като отличието през 2014 година ѝ бе връчено заради работата ѝ в областта на борбата със сексуалното насилие. Най-изтъкнатият орден на свети Майкъл и свети Джордж ѝ бе връчен на церемония в Бъкингамския дворец.

Джоли смело говори за превантивната двойна мастектомия, през която премина, за да повиши информираността на другите жени. „Веднъж разбрах, че това е моята реалност, реших да бъда проактивна и да намаля риска колкото може повече.“, „Взех решение да си направя двойна превантивна мастектомия. Не се чувствам по-малко жена. Чувствам, че направих силен избор, който по никакъв начин не намалява моята женственост.“

„Чувствам се женствена и се основавам на избора, който правя за себе си и за семейството си.“, обясни Джоли във връзка с решението ѝ да отстрани яйчниците си.

Снимки: Reuters

Коментирай
Свободно време