Свободно време

Знаци, че работата ви разболява

И пречи на социалния ви живот

22.08.2017г. / 10 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Всеки трябва да работи. Работата е необходимост, но тя трябва да носи удовлетворение, възможности за развитие. Понякога обаче дори да получим всичко, за което сме мечтали в професионален план, тя би могла да се превърне в опасна за нас и да наруши здравето и социалния ни живот.

Трудно е да забележим негативните последствия на работната динамика, затова споделяме 9 ясни знака, че работата ви разболява.

Здравословни проблеми

Болестите могат да се появят незабелязано. От психична неуравновесеност, до други физически проблеми, като затлъстяване. Може би се храните твърде много предимно с нездравословни храни или пък гладувате. Обездвижването и воденето на заседнал начин на живот, подсказват за себе си чрез ставни болки, схващания, невъзможност да направите движения или упражнения с по-силен интензитет.

Когнитивни проблеми

Забелязвате, че напоследък трудно се концентрирате и запомняте? Някой ви е казал нещо само преди няколко минути, а вие вече сте забравили, не помните какво е трябвало да свършите, къде сте оставили предмети, които са ви необходими и т. н.

Какви грешки не повтарят успешните личности?

Лоши междуличностни отношения

Работата се превръща в проблем, когато вашите отношения със семейството и приятелите ви са отдалечени. Нямате достатъчно време да прекарвате заедно. Когато сте заедно, умът ви сякаш не може да спре да мисли за неща, свързани с работата ви. Подобен стрес поставя бариера между вас и вашите близки.

Носите у дома недовършената работа

Не можете да разграничите работа и свободно време, тъй като работната ви обремененост се увеличава. Не можете да спрете да мислите за работата си, дори ако сте на почивка. Определено ви трябва генерална промяна.

Често се чувствате уморени

Сутрин се събуждате трудно, в почивните дни балансирате с повече почивка, но и тя не ви е достатъчна... Пиете по няколко кафета на ден, трудно се фокусирате върху работата си, а работната седмица ви се вижда като месец.

Как да промените лошите навици според Далай Лама

Доминират отрицателни мисли

Един от знаците, че работата ви влияе негативно са вашите мисли. Ако те по-често са негативни, превърна ли сте се в абсолютен песимист, то помислете дали не е време да излезете от този капан на мислите и работата ви.

По-ниско ниво на удовлетворение

Може да ви е по-трудно да се чувствате доволни от нещата, които преди са ви карали да се чувствате приятно. Тези неща не ви носят удовлетворение, а и често се съмнявате в смисъла на целия си живот. Апатията е част от ежедневието ви.

Свързани статии

Лесно се разочаровате и ядосвате

Друг ясен знак, че работата ви пречи е, ако ви ядосват и най-незначителните неща, бързо се разочаровате, губите надежда.

Лошо представяне на работното място

Вашият професионализъм и опит може да потънат много бързо, когато работата се превърне в проблем за вас. Ще ви е трудно да наваксате с навременното изпълнение на задълженията ви, а и качеството на работа ще се понижи. Не можете да контролирате претоварването.

По материали от lifehack.org

Коментирай