Свободно време

Навиците на самоуверената жена

Има ясни цели и планове за действие

13.10.2017г. / 12 57ч.
Михаела Лазарова
снимка: Istock

снимка: Istock

Тя винаги бива забелязвана. Излъчването ѝ предава на останалите увереност, щастие, успех. Да, това е самоуверената жена. В нейните навици няма място за негативни мисли, отрицателно настроение, моменти, в които се самосъжалява, моменти, в които не забелязва и малките успехи.

Кои са навиците на самоуверената жена, вижте в следващите редове.

Поставя въпроса за „нормата“

Рядко ще срещнете самоуверена жена, която просто се слива с потока, никога не поставя под въпрос какво е казано, каква е „нормата“. „Защо правиш това, което правиш?, „Дали това е добре така, както е било направено?“ „Има ли по-добър начин?“, „Как се чувствам от всичко това?“ и т. н.

Самоуверената жена не се страхува да каже „всъщност, това не работи за мен, нека да го опитаме по този начин“. И още повече, тя не се страхува да покаже позицията си, независимо в каква среда се намира.

Знае кога да каже „Не“ и „Да“

Колко често ви се е случвало да кажете „Да“, а да ви се е искало да откажете нещо? Ето един навик на самоуверената жена, който трябва да направите и свой. Тя не иска да подвежда никого. Ето защо има правило, когато не е в състояние или не желае да бъде част от нещо да каже „Не“. Но винаги знае кога и как да използва отрицателната частица, така че да не си навреди.

Каква жена сте според месеца на раждане?

Използва позитивни думи в разговорите си

Разговорът с една самоуверена жена ще ви вдъхнови. Ако искате да подобрите вашата харизма, да бъдете желана компания, използвайте в разговорите си положителни думи. Така събеседниците ви ще се чувстват добре, вие ще създадете добро мнение за себе си. Позитивните личности винаги са по-добре приемани.

Има ясни цели и планове за действие

Една самоуверена жена знае, че макар целите да са важни, това не означава нищо, освен ако нямаме план за действие, по който да се движим. Така например, ако си поставите за цел да редуцирате теглото си с няколко килограма, важно е да си направите работещ план, който да следвате стриктно. Някои резултати могат да дойдат по-бавно, но е важно да бъдете постоянни в целите си.

Притча за смисъла на живота

Добър стил

Самоуверената жена знае, че доверието е далеч повече от външния вид, но един чифт хубави обувки, стилен тоалет и деликатни бижута със сигурност помагат. Ето защо обърнете внимание на стайлинга си. Съобразявайте го с повода и нека той ви провокира да излъчвате самоувереност.

Свързани статии

Има добро разбиране за собствената си личност – включително нейните силни и слаби страни

Разбирането на собствената ви личност може да бъде ключ към успеха ви. Една уверена жена знае своите силни и слаби страни и знае как да ги използва в своя полза. Така например, имате чудесни идеи, но когато трябва да ги споделите с колеги, партньори, шефа ви, те сякаш се изпаряват от съзнанието ви.

Ето защо създайте си дневник на идеите. Записвайте всичко което ви хрумне, рисувайте, селектирайте идеите според интересни и не чак толкова. На следващата среща вземете дневника със себе си.

снимка: iStock

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 6 години )
obi4am po- skromnia jivot , a ne natrap4ivo samouve4eno povedenie
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
Самоуверена жена ( преди 6 години )
А може би с още един самоуверен мъж.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 3 rate down comment
Самоуверен Мъж ( преди 6 години )
Самоуверената жена учавства ли в сек.су.ални игри със самоуветен мъж и друга самоуверена жена?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар