Свободно време

Навици на продуктивните хора

Взимайте пример от тях за повече съвършенство в работата и живота

05.01.2018г. / 10 09ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Продуктивността е талант, който не се отдава на всеки. Някои хора имат вроден усет да правят нещата така, че да им се получават като по вода.

Изследванията показват, че производителността се крие в някои малки неща, които правите всеки ден несъзнателно. Те помагат да сте по-продуктивни и успешни в работата си и изпълнението на ангажиментите си.

Кои са тези навици, които продуктивните по природа хора притежават?

Те правят продуктивността приоритет

Хора с подобен талант целенасочено мислят и работят в тази посока да подобрят продуктивността си. Те не се разсейват с излишни неща, а структурират времето си оптимално така, че да имат време за отмятане на всяка задача през деня.

4 неща, които продуктивните хора правят всяка сутрин

Те се фокусират върху щастието

Когато човек е мрачен и унил няма как да е позитивен в работата си, още по-малко продуктивен. Вглъбяването в проблемите и сивотата на ежедневието пречи на способността на мозъка да изпълнява задачи и да дава нови свежи идеи.

Продуктивните хора умеят да се радват на щастието си и винаги виждат добрата страна на живота. Това им помага и в работата. Черногледството пречи.

5 начина да повишим продуктивността си

Те правят добрата физическа форма свой приоритет

Здрав дух в здраво тяло, нали така? Добрата физическа кондиция помага на мозъка да се съсредоточи върху ангажиментите през деня. Редовно трениращите хора са по-съсредоточени в работата си, имат силна интуиция за това кое е печелившо и се справят със задачите си навреме.

Те си взимат редовни почивки

За да бъде мозъкът продуктивен и да мисли трезво и бистро му е необходима почивка. Тялото също не може да издържи на ежедневния стрес и напрежение, ако не почива достатъчно. Затова взимайте почивките си регулярно през деня, както и през определен период от време. Не отлагайте отпуски, когато имате нужда от това.

10 отличителни черти на креативните хора

Свързани статии

Те работят в близост до прозорец

Най-продуктивен е човек, когато до него достига свежа слънчева светлина. Освен нея е необходима красива гледка от прозореца, която да релаксира мозъка и да му позволява да работи на максимални обороти без да се изтощи.

Изследванията показват, че хората, работещи в тъмни помещения и лишени от естествена слънчева светлина са нископродуктивни и страдат от редица хронични заболявания.

Те се откъсват от електронните устройства

Ако непрекъснато сте онлайн на работа и в свободното време, ако четете професионални или развлекателни текстове от електронни устройства, това натоварва мозъка. Когато не работите, откъсвайте поглед от екрана. Четете от хартия. Това повишава продуктивността.

Те не се опитват да правят всичко едновременно

Колкото и модерно да е да сме мултитаскъри, на всеки е ясно, че и тази наша способност си има своите лимити. Затова взимайте пример от природно продуктивните хора. Те структурират ясен план, по който да работят. Не правят няколко неща едновременно, защото са наясно, че така нито едно от тях няма да е добре свършено.

Коментирай