Свободно време

Късметът съществува или как да го привлечем в живота си

Британски учен доказа, че късметът не е случайност

19.02.2018г. / 10 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Ако сте човек, който вярва, че късметът е въпрос на случайност и няма нищо общо със собствената ви воля и избор, време е да промените начина си на мислене. Според британския психолог Ричард Уайзман, който е изучавал явлението „късмет“ има начин действително да повлияем на късмета си.

За повечето хора късметът е внезапен, неочакван и неопределен. Това е нещо, в което вярват или не. Но последните проучвания на Уайзман показват, че има особени модели на мислене и поведение на хора, които в начина си на живот могат до голяма степен да управляват късмета.

Според неговия изследователски доклад „Факторът на късмета“, добрата съдба не е някаква магия – това е най-вече вашето отношение. Късметлиите са склонни да бъдат по-отворени, усмихнати, докато аутсайдерите живеят в безпокойство, изглеждат напрегнати и се чувстват нещастни.

Всичко това се отразява на решенията, които двете групи правят, на възможностите, от които се възползват, и на късмета, който получават.

Как да привлечете късмета в живота си, вижте в следващите редове.

Увеличете възможностите

Всеки познава хора, които постоянно се оплакват, че получават по-малко възможности в живота. Ето защо те не са успешни в работата, не могат да срещнат перфектен партньор или да сбъднат мечтите си. Основният проблем обаче е тяхната небрежност и страх от поемане на рискове.

Прекаленото съсредоточаване върху това, което имате (или не) в живота си, отвлича вниманието ви от намирането, опитването и създаването на нови неща.

Какво да направите? Дръжте очите и ума си отворени. Не чакайте нещата да се случват. Бъдете господар на живота си и не се страхувайте от неизвестното.

9 навика за повече щастие

Слушайте интуицията си

Да се разбираме добре със своето подсъзнание също може да ни направи по-големи късметлии. Късметлиите винаги слушат сигналите, които им изпраща тялото и ума и се научават как да ги тълкуват правилно.

От друга страна, така наречените каръци са напрегнати, не обръщат внимание на своя вътрешен глас и се страхуват да разчитат на интуицията си.

Какво да направите? Изчистете ума си от всички обичайни съмнения и безпокойство и се старайте да станете добри приятели с вашия вътрешен глас, например като медитирате.

Очаквайте добрия късмет

„Късметът е да вярваш, че имаш късмет“. Това отношение помага на повечето хора да останат позитивни и оптимистични, без значение от обстоятелствата. Може да изглежда като самозаблуда, тъй като толкова лоши неща се случват и е просто невъзможно да си винаги щастлив!

В известен смисъл, да, вярно е. Но тъй като не можете да бъдете сигурни, че няма да имате късмет, защо не си позволите някои добри очаквания? Освен това, позитивното ви помага да се справите с неуспехите и да не се отказвате.

Какво да направите? Вместо да губите енергия, очаквайки лошите неща, използвайте я по по-положителен начин.

Истини за живота, които трябва да научите преди 30

Превърнете лошия късмет в добър

Дъждовен ден, а вие сте си забравили чадъра у дома? Това е идеалният момент да си пуснете романтичната музика и да се почувствате едно с природата. Има дупка на дрехата? Може би е време да подновите гардероба си или да проявите креативност и да поставите някаква кръпка.

Така мислят щастливите хора. Вярата в късмета не е достатъчна за тях – те просто отричат съществуването на нещастия. Лудост е, нали? Но в тези случаи няма никаква заблуда. Те играят с картата, която им е раздадена и не се оплакват.

Какво да направите? Не се занимавайте с лошия късмет. Намерете позитивното навсякъде!

И все пак не можем да контролираме всичко. Много късметлии вярват, че късметът не може да бъде привлечен или повлиян, но все пак можете да увеличите шансовете си, като повлияете на случайността. Късметлиите казват, че за да повишат перспективите за късмет, използват следните техники:

Свързани статии

Променят ежедневието си, поемайки по различни пътища към същото място или ядат в различни ресторанти.

Срещат се с хора в различни среди.

Работят по нови и необичайни задачи.

Всички тези неща разширяват границите на обикновения ви живот и дават повече пространство за нови възможности. Уловете ги сега!

По материали от brightside.me

Снимка: pixabay

Коментирай