Интимно

Съвети от секс терапевт за незабравими моменти в спалнята

Сексът е теория и практика

12.03.2018г. / 15 39ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В секса нищо не е толкова просто, колкото ни се иска да бъде, особено ако сме в сериозна връзка и държим на нея.

Понякога се случва да загубим тръпката. За да не изпаднете в подобни ситуации споделяме няколко съвета от секс терапевта Трейси Кокс.

1. Слушайте и помнете

„Когато казваме, че някой е страхотен в леглото, мислим, че ни е удобно с него, защото той прави това, което искаме.“, обяснява Трейси.

Ако попаднете на партньор, който иска бавен и романтичен секс, също като вас, ще бъдете задоволени. Целта е да слушате какво ви казва партньорът ви. Това е толкова просто. Не се срамувайте да говорите за вашите желания, защото това ви помага да преоткриете себе си сексуално.

7 ползи от спонтанния секс

2. Теория и практика

„Сексът е като боравенето с клавиатура. Ако пишете с два пръста на ред, няма да сте толкова добри, колкото ако редовно използвате всичките 10.“

Научете някои сексуални техники, в които да ползвате ръцете, езика, устните, секс играчки. Това са основи и когато ги познавате и коригирате спрямо половинката си, може да изживеете невероятни моменти в спалнята.

Разбира се следвайте тялото на любимия човек, неговите емоции по време на акта, попитайте го как му харесва, след това действайте според отговора, който получавате.

3. Рутината е разруха за секса

В началото на взаимоотношенията желанието за секс е засилено, интимните моменти са по-вълнуващи, разнообразни. Но с времето тази страст намалява и двойките обикновено влизат в рутина. Губят желание да опитват нови неща, да се наслаждават на тялото на другия, на собствените си форми дори.

Така интимните моменти намаляват и докато се страхуват или срамуват да обсъдят това с партньора си, обикновено единият намира забавление другаде.
Ето защо не трябва да позволявате рутината на ежедневието да се пренесе и в спалнята ви.

Както казва един друг секс терапевт – Наталия Кобилкина, „Секс без връзка може, но връзка без секс – не.“

Анонимно: Бременни жени разкриват усещанията при секс

4. Проявете търпение и интерес

Да споделите с партньора или той с вас какво иска да преживеете сексуално, невинаги е лесно. Когато темата за секса навлезе в дълбоки води, опитайте се да проявите търпение, интерес, а не го приемайте като атака срещу вас, като нещо смешно и незначително.

Дълбоките и смислени разговори, в които знаете как да комуникирате един с друг, могат да имат положително въздействие върху сексуалния ви живот и върху връзката ви като цяло.

Свързани статии

5. Самочувствието е много важно

Почти няма жена, която да не изпитва притеснение, когато е гола пред половинката си в интимен момент. Страховете ни са за това дали той ще забележи пухкавото ни дупе, малкото целулит на бедрата, коремчето. Самочувствието в спалнята е водещо и неговата липса се отразява на удоволствието от секса.

Започнете да опознавате тялото си, докосвайте го, започнете да го приемате и обичате. Излъчвате ли сексапил, партньорът ви със сигурност ще се почувства силно привлечен.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 6 години )
taka e. no rutinata se podvejda ot poniakoga zaburzanoto ejednevie , malkoto vreme , i zapo4va da se promukva kato nedovolstvo v otno6eniata , kato primamva6toto- 6tom v4era mina , zna4i moje i dnes . stiga da e pulnocenen , da , ama ne . propukva se . govoria bez tulkuvania . ina4e za tulkuvania sa drugi komentarite mi .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар