Свободно време

Как влияе ретроградният Плутон на всяка зодия

Това е планетата, от която не бива да се страхуваме

29.04.2018г. / 14 02ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Меркурий беше в ретроградна фаза до средата на април 2018, а сега Сатурн и Плутон почти едновременно влизат в същия ретрограден период, който може да породи у нас усещането, че притесненията и умората нямат край. Но какво всъщност е влиянието на ретроградния Плутон през 2018 година, директно върху вашата зодия?

Макар някои астролози да я определят като дългата тъмна нощ на душата, Плутон е планетата, от която не бива да се страхуваме. Според сайта Pandora astrology „преминаването на Плутон влияе най-силно от всички планетарни преходи.“ 

За хората този период е психологически процес, при който ние често се чувстваме така, сякаш се разтапяме или се изгубваме в мрака, без да знаем какво ще се случи с нас или какъв живот ни чака, когато изплуваме.“

Макар казано така да звучи малко мрачно и объркано, всъщност този период може да даде много възможности за положителна трансформация. А и в комбинация на двата ретроградни периода – този на Плутон (започва на 22 април и продължава до 30 септември 2018) и на Сатурн (започва на 17 април 2018), които ще са успоредно един на друг, се явява идеално време да се направят някои промени за по-добро.

По време на ретрограден Плутон е важно за всички зодии да се вглеждат внимателно в обстоятелствата и да виждат в тях потенциални възможности. Няма причина да правите нещата по-трудни отколкото са, защото това ще е задача на ретроградния Сатурн.

Чудите ли се откъде да започнете? Вижте какво предполага ретрограден Плутон за вашия зодиакален знак.

Овен

Начертайте нов курс

Овни, вие задавате тенденциите на зодиака и с енергията на Плутон е възможно да преживеете голяма промяна, особено в професионален план. Ако не сте щастливи в момента и чувствате, че пътят, по който сте поели, не е правилен, Плутон ви дава възможност да инвестирате в себе си по нови, креативни начини. Именно те са ключът да започнете да правите това, което обичате.

Според астролога Тери Нейзън: „Парите винаги са важни и Овните се стремят да имат кариера, професия или бизнес, който да им върви добре финансово. Затова сега е периодът, в който Овните да са иновативни и да останат фактор в своята област.“

Телец

 Сега е моментът да разрушите и да съградите наново

 Телци, като най-инатливата зодия, вие често сами сте си врагове. Плутон може да ви помогне да промените това, защото тази мъничка планета (която дори загуби статута си на планета заради своя размер), пази гърба ви и ще ви насочи към промяна, независимо дали ви харесва или не. 

Астероидът Веста също се присъединява към Марс, Сатурн и Плутон и в Козирог създават потенциал за разрушаване и съграждане наново, дават възможност да се стигне до сърцевината на нещата, и така Телците ще станат по-фокусирани и дисциплинирани, за да се движат напред,“ казва Тери Нейзън. „Може да се появят нови посоки за следване и Телците ще почувстват свободата да подобрят нещата в своята кариера или линия на работа.“

Близнаци

Освободете се от обстоятелствата

Близнаци, вашата способност да виждате и двете страни на една ситуация може да се превърне в най-голямата ви сила по време на ретроградния Плутон, точно когато имате нужда от допълнителни средства. 

Тази необходимост може да се свърже с вземане или даване пари назаем, но също така може да се отрази на ресурсите и доходите, които делите с други членове на семейството или интимни партньори“, пише сайтът Cafe Astrology.

В момента може да усетите липса на възможности и да се появи изкушението да се разгневите или да прибързате с някое действие, вместо да изчакате подходящо време. Изчистете обстоятелствата около вас, това е фокусът на този период. Дръжте главата ниско долу, но погледът да е върху целта!“.

Рак

Грижете се за връзките си

Раци, вие сте почти винаги фокусирани върху вашите романтични връзки. Но през периода на ретрограден Плутон ще имате нужда да обръщате още повече внимание от обикновено. Впрегнете енергията на Плутон и направете оценка на тези връзки – дали са добри за вас, дали работят във ваша полза или се придържате към тях просто от страх да не сте сами. 

Марс прекарва голяма част от април между Сатурн и Плутон, което е доста тежко! Това може да покаже необходимостта да разрешите проблеми с другите, в частност интимните ви връзки и партньорства“, продължават от Cafe Astrology. 

Ако връзката е подложена на напрежение, може би това е времето, в което да излезете от нея с нов и по-добър план за бъдещето ви заедно.“

>> Какво прави отделните зодии щастливи <<

Лъв

Учете се да намирате баланса

Лъвове, вашето нетърпение може често да ви кара да вземате прибързани решения, за които по-късно съжалявате. Обаче ретроградният Плутон ви предлага някои инструменти, с които да се научите да постигате баланс в живота си, за да не се налага да избирате какво искате в момента пред това какво е най-добро за вас в бъдеще. 

Използвайте енергията на Плутон, за да смените подхода си, което ще увеличи шансовете ви да постигнете едновременно щастие и успех. 

Дева

Забавете темпото

Деви, ретроградният Плутон и неговата разрушително-съзидателна енергия може да ви накара да искате да продължавате все в това ваше яростно и забързано темпо, с което сте свикнали. Но липсата на търпение ще намали шансовете ви да получите това, което искате.

Според Cafe Astrology може да постигнете сериозен успех през този период, ако се стремите да проявите търпение и да сте по-целеустремени. Опитите да прибързате с някои неща в този период ще срещнат неуспех. Резултатите ще идват, едва когато концентрирате усилията и забавите леко темпото.

Везни

Свалете гарда 

Везни, тъй като сте били доста съсредоточени върху вашата независимост, може би сте пренебрегнали грижата за отношенията ви с близки и особено с любимия човек. Това може да ви изкара малко извън релси.

Астрологът Тери Нейзън казва: „Известно време Везните са били самостоятелни, но желаещи истинска връзка, което обаче ги прави трудни за разбиране отстрани. През този период Везните трябва да погледнат общата картина, да държат на независимостта, която са си отвоювали и да си изяснят коя част от живота си са готови да споделят с другите.“

Скорпион

Обърнете внимание на детайлите

При ретрограден Сатурн, когато много лесно се появяват неразбирателствата и неволните грешки, а ретроградният Плутон е пуснал на воля своята огромна възкресителна енергия, Скорпионите могат да се окажат в неудобна позиция.

Ако решите да се възмущавате на глас вместо да замълчите и да послушате другите около вас какво имат да кажат, възможно е всичко да завърши само с негативи за вас и никой друг.

Cafe Astrology съветва: „Решавайте проблемите си постепенно и стъпка по стъпка, дори и да ви се иска да пропуснете някоя, за да се случат нещата по-бързо. Възможно е да има объркана комуникация и забавяне на отношения и информация. В генерален план ще се подобрят каналите за общуване и самата комуникация, но трябва да сте възможно по-търпеливи.

Стрелец

Оправете финансовите неразбории

Стрелци, за вас ретроградният Плутон е идеалният период да оправите финансите си. „Сега е добро време да елиминирате определени разходи и излишни харчове. Коригирайте бюджета си“, съветват от Cafe Astrology.

В допълнение, ако се чувствате така, сякаш не сте на правилното място в живота си, ретроградният Плутон ще ви даде възможност да поемете управлението, да добиете контрол и да отворите нови врати към бъдещето си. Също така, това е подходящ период да работите върху нови цели в живота си.

Козирог

Помислете върху миналото

Козирози, ретрограден Плутон ви дава възможност да отворите някои врати към миналото, които сте мислили, че са затворени завинаги.

Според астролога Тери Нейзън: „Сега могат да ви дойдат големи идеи и плановете да се изпълнят в близко бъдеще.“

През този период към Козирозите ще има огромно внимание от страна на приятели, бивши любови, хора от миналото, властни и важни за вас. Не игнорирайте тези възможности да създадете потенциално нови връзки или партньорства с хора от зачеркнатото минало. Това не значи да се върнете при бившия си, но е възможност да създадете нов вид партньорство или приятелство. 

Водолей

Почивка, подмладяване и освобождаване

Водолеи, за да се възползвате от всички предимства на този период, трябва да освободите голяма част от емоционалния багаж, който носите, за да се усетите леки, весели и блестящи като чисто нови личности.

"Може да има корекция върху отминали събития, чувство за вина, изгубени или изпуснати възможности. Тези неща, които са били заровени или скрити могат да се появят по изненадващ начин“, разкриват от Cafe Astrology. Според сайта фокусът трябва да е върху освобождаването на тези емоции вместо изграждането им в по-негативни чувства на засягане и обида. Тази енергия на ретроградния Плутон може да ви насочи към нови вълнуващи връзки или проекти, които да ви вдъхновят и мотивират.

Риби

Намерете практически решения

Риби, в този период може да се почувствате като изтикани в ъгъла и съвсем разбираемо е първият ви инстинкт да е атака. Но всъщност по-добрата реакция ще е да направите още една крачка назад към стената, да претеглите опциите и възможните варианти за действие, за да намерите това решение, което ще ви е от полза в бъдеще.

Практическите задачи и решения, с които ще се занимавате в този период може да ви изглеждат сякаш ви забавят, но всъщност решаването им точно сега може да доведе до огромни подобрения и успехи за вас в бъдеще. 

Коментирай