Свободно време

7 неща, които богатите хора никога не казват

Примери, които ще ви донесат шанс за успех

25.05.2018г. / 06 42ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Някои хора имат усет за печелене на пари. Да си съобразителен, предприемчив и смел са само част от качествата, които помагат в забогатяването.

Богатите хора си вярват. Те знаят, че успехът се усмихва на смелите. Затова не се страхуват да опитват въпреки риска от провал.

Има някои фрази, които те не само не употребяват, но и вярват, че подобни нагласи пречат на успеха и просперитета.

5 от най-богатите жени в света

Кои са нещата, които никога няма да чуете от устата на един забогатял човек? 

„Спестяване и инвестиране е едно и също“

Когато разберете фундаменталната разлика между тези две неща, може би ще имате шанс да натрупате мечтаното богатство. Едно е да спестяваш, да къташ за черни дни, а съвсем различно е да вложиш парите си в проект, който създава условия за възвръщаемост и умножаването им.

„Мога ли да си го позволя?“

Богатите са забогатели, защото дори за миг не са си мислели, че няма да успеят. Те не се страхуват да предприемат крачки, носещи риск. За да спечелиш трябва да дадеш нещо от себе си, понякога с неясен завършек. Управлението на парите и развиването на потенциала им е характерна черта на успелите хора.

20 цитата за живота и успеха на Дейл Карнеги

„Всичко е по моя вина“ 

Можете да разберете много за човека, ако наблюдавате внимателно реакциите му при неуспех. Изненадващо, но богат и успял човек трудно ще се обвини за провалите си. Дори да го мисли, няма да го чуете от устата му. Успехът до голяма степен се дължи на самоконтрол и самоуважение. Важно е как другите ви възприемат, как вие сами се отнасяте към грешките, които допускате и дали анализирате ситуациите от всички аспекти, не само откъм вашите пропуски.

„Прекалено зает съм“

Богатите хора умеят да планират времето си и да сортират важните и маловажните ангажименти и проекти, в които да инвестират време и средства. Ако нещо си заслужава, няма място за липса на време.  

Подредба на дома за настроение и просперитет през новата година 

„Не съм добър с парите“ 

Просто е – който няма отношение към парите, към спестяването и влагането им в подходящи проекти, той не забогатява. Ако си повтаряте непрекъснато, че не ви бива в парите, няма и да ви бива. За да забогатеете трябва да разчитате на себе си. Ако разчитате на някой друг да управлява парите ви, контролът няма да е във ваши ръце.

„Имам пари, защо да не ги похарча?“

Богатите не прахосват. Те влагат, инвестират, обмислят плащанията си. Винаги преценяват риска и ползите, когато дават пари за нещо. Неслучайно са съумели да умножат капитала си.

20 мотивиращи мисли на Зиг Зиглар

„Не мога да се справя с този проблем“

Главното качество, което помага на богатите да останат такива, е способността да измислят начин за преодоляване на всякакви проблеми. Креативността, въображението и комбинативният ум им позволяват да се справят с различни ситуации.

Коментирай