„Заедно в час“ започна набирането на ученици за своята безплатна Лятна академия за успех и забавление в София. Лятната академия се провежда за осма поредна година и е предназначена за ученици от I до XII клас. Тя ще протече в рамките на три седмици, от 30 юли до 16 август, всеки делничен ден от 9:00 ч. до 12:30 ч. в две столични училища – 90 СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ в кв. „Люлин“ и 125 СУ „Боян Пенев“ в кв. „Младост“.

Целта на академията е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети, да осмисли лятото им със забавни преживявания, нови контакти и развиване на умения.

Записването за ученици е отворено до 15 юни на сайта на Заедно в час www.zaednovchas.bg

Часовете по време на академията са напълно безплатни и са водени от новите мотивирани учители по програма „Заедно в час“. Те са специалисти по различни учебни дисциплини и имат разнообразен професионален опит. Всички те са обучени по международния модел „Преподавай като лидер“, създаден с фокус върху успеха на всеки ученик. За тях Лятната академия е финалният етап от предварителната им подготовка преди да влязат да преподават в класните стаи на училища партньори на „Заедно в час“ в 12 региона на страната.

По време на академията „Заедно в час“ на учениците се осигуряват безплатно обучение и учебни материали, индивидуални и групови занимания, специални забавни събития – игри и занимания, както и сертификат за успех на редовните ученици в края на лятното приключение.