Свободно време

5 хобита, които ще подобрят работата ви

Преоткрийте себе си

04.07.2018г. / 11 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Имате ли хоби? Ако отговорът ви е отрицателен, може би е добра идея да помислите за такова. Хобито не само ни кара да забравим за ежедневния стрес, то ни помага да бъдем по-добри в работата си. Ако обичате да готвите, правите го често и творите в кухнята, то вие имате хоби. Но вижте още няколко възможности, които ще повишат вашето представяне на работното място. 

Спортувайте

Ако не се движите достатъчно, в началото това хоби може да ви се стори трудно. Вероятно ще има моменти, в които ще искате да се откажете, но е важно да не прекъсвате процеса. Най-напред изберете местоположение за спортната активност, което да е близо до дома или работното ви място.

Следва да се спрете и на спорт, който ще ви бъде приятен. Аеробика, йога, фитнес, плуване, водна гимнастика и т. н. Ако ви е трудно да определите коя активност е подходяща за вас, пробвайте повече от една.

Редовната физическа активност ще помогне за укрепването на мускулите, ще повиши гъвкавостта и баланса на тялото, ще подобрите концентрацията, енергията и производителността си на работното място.

20 знака, че сте по-мъдри отпреди

Научете нов език

Изучаването на чужд език отваря широки врати за опознаване на нови култури и техните бит и традиции. На всяка възраст може да обогатите познанията си по даден език или да научите нов, стига да имате желание. Това разбира се ще повиши вашите умения, ще ви направи по-сигурни във възможностите ви и не на последно място може да си намерите и по-добра работа.

Екипни спортове

Екипните спортове ще ви помогнат да подобрите връзките си с хората. Може да спортувате в групи заедно с колеги или приятели. Освен че ще работите върху физическото си и емоционално здраве, ще подобрите комуникативните си умения, концентрацията, управлението на стреса и постигането на целите.

Признаци, че животът ви се променя за добро

Четете книги

Ако се чудите какви са тайните на успеха на Бил Гейтс, ще ви издадем една от тях. Гейтс неведнъж е споделял в интервюта, че чете 50 книги годишно, старае се да научава нови неща. Опра Уинфри също е превърнала четенето на книги в свое хоби. Четенето  активира мозъка ви, особено центровете за изразяване, запаметяване, интелект.

Свързани статии

Изкуство

Знаете ли, че когато бил изправен пред трудности Алберт Айнщайн слушал музика или свирел на цигулка и пиано. Изкуството доказано събужда творческата страна на ума и помага за решаването на трудни проблеми и предизвикателства, но също така увеличава производителността. Какво ще кажете за рисуване?

Има чудесни места, в които докато пиете кафе или вино може да създадете своя картина на предварително зададена тема. Забавно хоби, което може да споделите с ваши колеги или приятели. Ако сте по-амбициозни, запишете се на курс по рисуване, керамика, взимайте уроци по пиано или друг музикален инструмент.

Коментирай