Свободно време

4 неща, които се променят, след като премахнете негативността

Започвате да мислите по друг начин

16.11.2017г. / 11 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Негативността е част от ежедневието на всеки от нас. Макар и да успяваме да я избегнем през повечето време, понякога се случва да я допуснем твърде близо до себе си. Тогава тя започва да контролира живота ни и е време да се отдалечим от нея. Какви промени настъпват в живота ни с тази крачка?

Започвате да мислите по друг начин

Първата промяна, която се случва, когато се отдалечите от негативността е промяна в мисленето. Когато сте заобиколени от отрицателна енергия, вашите мисли също ще стават все по-негативни.

Отдалечавайки се от компанията на хора, които не са добре настроени, позитивните мисли към живота бързо ще се върнат към вас. Така ще се променят вашите действия, цели, увереност в себе си.

20 закона на Мърфи за живота

Ще се чувствате по-добре физически

Нали не сте забравили, че негативните мисли увеличават нивата на стрес, потиснатост, могат дори да доведат до здравословни проблеми. Когато сте заобиколени от отрицателността на други хора, може да откриете, че е по-трудно да регулирате собствените си положителни и отрицателни реакции и емоции. Да сте по-често напрегнати, да се дразните от най-малкото.

Доказано е, че стресът отслабва имунната система. Освен това негативното мислене може да доведе до депресивни настроения. Ето защо е време да разчистите тази лоша енергия. Скоро след това ще усетите прилив на положителна такава.

Ставате по-щастливи

Колко често се чувствате тъжни, гневни и разочаровани? От какви мисли и настроения сте заобиколени всеки ден, провокирани от приятели, колеги, близки? Негативността пречи да се чувствате щастливи.

Притча за стареца и дървената купичка

Но след като се отдалечите от нея, позитивните емоции бързо ще поправят настроението ви. Помнете тази вдъхновяваща мисъл на Уилям Джеймс (американски психолог) „Ние не се смеем, защото сме щастливи, ние сме щастливи, защото се смеем.“

Свързани статии

Привличате положителни хора в живота си

Противоположностите се привличат? Не и когато става въпрос за негативни и положителни мисли. Ако искате да привличате положителни събития в живота си, любов, добре настроени хора, трябва и мислите ви да бъдат такива.

Отрицателните мисли и чувства за самите вас ще привлекат повече отрицателни хора и преживявания, като по този начин ще валидирате вашите нежелани чувства. За да имате положителни хора в живота си, първо трябва да бъдете добре настроени към себе си.

Оптимизмът дава по-ярки перспективи и повече благодарност за това, което имате и което излъчва по-висока енергия, което естествено привлича положителни хора, обстоятелства и събития.

Коментирай