Свободно време

Силните черти на интровертите

Даденостите, заради които трябва да ги ценим високо

29.07.2018г. / 06 03ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Интроверите са загадъчни личности, които околните често не могат да разберат напълно. Чувствителни, вглъбени, склонни да анализират, но не и да изразяват експресивно мислите и емоциите си, интровертите притежават особено силни личностни качества, които ги правят истински ценни хора. 

Те са перфектни в решаването на проблеми

Ако търсите съвет, приятел или колега, когото сте преценили като интроверт, той би ви помогнал с решаването на казуса ви. Тези личности сякаш винаги имат отговорите на въпросите в живота. Дори да не ги знаят, логически те стигат до няколко възможни пътя за реакция, които ви предлагат. 

Интровертите – интересни хора, за които знаем твърде малко

Интровертите са и сред най-ценените служители от работодателите, защото в процеса на работа демонстрират изключителни качества, полезни за развитието на екипа, към който принадлежат. 

Интровертите са добре подготвени 

Рядко ще чуете интроверт да говори необмислено, без аргументи, някакви празни приказки, просто колкото да каже нещо, особено на работа. Тези личности не говорят, без да мислят. Внимават какво казват и как го казват. 

Тест: Интроверт или екстроверт сте?

Обикновено са чудесни писатели

Онова, което не могат да изкажат устно заради особената си вглъбена природа, те пишат по превъзходен начин. Неслучайно едни от най-великите писатели са били интроверти.

Те са прекрасни слушатели 

Предвид това, че интроверите не обичат да говорят за себе си, те предпочитат да слушат, да дават съвети, да бъдат опора на близките си. Ако искате компетентно мнение, съвет или просто рамо, на което да излеете мъката си, интровертите са хората, към които да се обърнете. 

Те не просто слушат пасивно, а дават идеи за справяне с проблемите, разсъждават върху ситуациите и не карат събеседниците си да се чувстват като натрапници, занимавайки със своите кризисни моменти. 

Признаци, че детето ви е екстроверт

Интровертите са креативни творци  

Тъй като интровертите са аналитични по природа, те забелязват всеки детайл от околната среда. Това ги кара да развиват добре асоциативното си мислене, което им помага да дават нови идеи в областите, с които се занимават. 

Те са добри приятели 

Няма по-добри приятели от интровертите, защото те са чувствителни, състрадателни емпати, готови да разбират, помагат, застават до приятелите си в добри и трудни моменти.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 5 години )
kato 4eta takiva komplimenti si mislia posle za kakvo 6te ima razgovor ???? 6te sledva ne6to ???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар