Свободно време

Бамбук на щастието

Подарете положителни вибрации на дома си

26.07.2018г. / 08 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Всеки иска да има повече щастие в живота си. Вярваме, че има определени неща, които привличат късмета към нас. Чували ли сте за бамбука на щастието? Наричат го талисман на дома, символ на хубавия живот. Неговото истинско име е драцена сандериана и не е родственик с бамбука, въпреки това е част от фъншуй. Казват, че ако поставим в дома си щастлив бамбук, ще захраним жилището си с положителни вибрации.

Ако все още не сте го добавили във вашия интериор, вижте какво символизират бройките на бамбука, които ще декорирате във ваза с вода.

Голяма част от късмета, който се свързва с него, идва от броя на стеблата. Колкото повече стебла има вашия бамбук, толкова по-благословени сте. Един бамбук за начало е добра идея, но защо да не са два.

Двете бамбукови стебла са израз на любов, удвоявате късмета си. Ако ще поднасяте на двойка бамбук на щастието или искате да поставите такъв в дома си, но търсите половинката си – нека стеблата са две.

3 начина да привлечем положителна енергия в дома

Три бамбукови стъбла

Това е една от най-предпочитаните комбинации от числа, които може да имате във вашия дом. Тя носи три вида късмет за вас:

  • Щастие – Fu
  • Дълъг живот – Soh
  • Богатство – Lu 

Четири стебла

На китайски това звучи и като думата, използвана за смъртта. Числото четири има един и същи вид конотация и черпи ша (отрицателна) енергия. Вие никога няма да намерите четиристеблена бамбукова растителност в китайската култура. Ето защо не е хубаво да поставяте в дома си или да подарявате 4 бамбука.

Пет бамбукови стебла

Пет бамбука на щастието може да ви донесат богатство. Тези стебла укрепват всяка от петте области на живота, които могат да повлияят на богатството.

  • емоционален
  • интуитивен
  • умствен
  • физически
  • духовен

Шест бамбукови стебла

Шест, на китайски език също звучи като думата късмет. Шест стебла от бамбука привличат просперитета и дават предимства за постигане на по-голямо богатство.

Седем стебла от бамбук ви дават добро здраве.

Свързани статии

Осем бамбукови стебла

Още веднъж китайският език играе голяма роля в закона за привличане на това число. Осем звучи като думата, използвана за растеж или процъфтяване. Осем стъбла също подобряват фертилността.

Девет и десет стебла

Това е символ за добър късмет.

Двадесет и един бамбукови стебла

Ако някой ви е подарил растение с този брой бамбукови стебла, тогава този човек ви е дарил с много здраве и пожелание за голямо богатство.

Коментирай