За дома

3 начина да привлечем положителна енергия в дома

Фигурки за късмет

13.04.2019г. / 15 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

„Ние живеем като вълни от енергия в огромния океан на енергията“ – Дийпак Чопра

Домът, това е мястото, в което трябва да се чувстваме уютно, да си отпочинем, да се усещаме защитени, щастливи.

Положителната енергия в него зависи най-вече от нашата нагласа и енергията, която носим в себе си. Ако се постараем да го превърнем в уютно място и да добавим към него определени неща, които насърчават просперитета, той ще е източникът ни на любов и мир.

Вижте 3 лесни стъпки, с които да поканите щастието във вашия дом.

Растения, домашни любимци, фигурки на животни

Отглеждането на домашен любимец може да ви помогне да се освободите от ежедневния стрес, да се почувствате по-спокойни и разбира се ще добави повече щастие в живота ви.

Ако живеете сами, домашният любимец е добра идея, защото ще бъде вашата приятна компания в края на деня, когато сте болни или настроението ви не е на ниво. Но това е сериозен ангажимент, който не е за всеки.

В случаи, че не може да отглеждате животно у дома, може да си купите фигурки на животни за щастие. Късмет и щастие ще ви донесат фигурки на слонче, жаба, бик.

Повече за тези и други предмети за благополучие в дома, може да прочетете тук.

От друга страна растенията също са чудесен източник на положителна енергия. Пречистват въздуха, спомагат за подобряване на общото здравословно състояние, а за някои от тях се смята, че могат да привлекат и любовта в живота ни. Кои са, вижте в галерията ни.

Лампа от хималайска сол

Хималайските солни лампи имат редица ползи за здравето. Поставена в дома тя спомага за пречистването на въздуха, повишава енергийните нива, неутрализира електромагнитно излъчване, насърчава добрия сън, намалява алергиите и астматичните симптоми и други.

Когато работят тези лампи излъчват много приятна светлина. Тяхната красота ни кара да се чувстваме по-спокойни, съсредоточаваме се върху положителните енергии.

Ароматерапия

Ароматерапията използва успокояващи растителни масла, които помагат да подобрим настроението си, да успокоим ума, подсъзнанието.

Някои от маслата, които се използват в нея спомагат за облекчаване на стреса, елиминиране на негативните мисли. Примери за такива ароматни масла са мента, лимон, мандарина, кипарис, лавандула, ванилия, канела.

Направете тези аромати част от вашия дом. Може да се радвате на техните положителни качества като ги добавите към дифузер, ароматна лампа, към релаксираща вана, а защо и да не си запалите свещи обогатени с тези аромати.

 

Коментирай