Още един любим български актьор се присъединява към каста в предстоящия шести сезон на популярната българска продукция „Откраднат живот“. Владо Пенев не само ще облече лекарска престилка, но и ще има ключова роля в предстоящия сезон като нов директор на болница „Свети Кирил“.

„Радвам се, че ще бъда част от „Откраднат живот“. Приех ролята, защото виждам, че това е един много добре развиващ се сериал с добра аудитория, с интересни персонажи и любими за мен актьори, с които искам да се срещна на екран. Сериалите са новото кино. Това е световна тенденция. Големи и световноизвестни режисьори се залавят с правенето на телевизионни поредици, защото това е една възможност да правиш кино на високо професионално ниво“, сподели Владо Пенев в „Събуди се“ пред Мира Иванова.

„Героят ми е доктор анестезиолог. Между моя образ и героя на Юлиан Вергов ще съществува напрежение“, загатна актьорът, изиграл някои от емблематичните лекари на Чехов на българската театрална сцена.

„Всяка роля ти дава възможност да покажеш различни страни от таланта си и какъв човек си ти. Харесвам героя си в „Откраднат живот“. Надявам се да бъде интересен. Не знам дали ще бъде добър или лош.“, сподели актьорът и разказа, че вече е играл лекар в театъра и има опит с представянето на тази професия на сцена.

Владо Пенев е един от най-популярните родни актьори, който в дългогодишната си кариера има множество участия в театрални постановки, в популярни кино и телевизионни проекти. Измежду многобройните му награди е „Икар“ на Съюза на артистите в България. Отличен е и два пъти с престижния театрален приз „Аскеер“. Ролята му в „Пясъчен часовник“ му донася наградата „Златна ракла“ през 2000 г. През 2010 г. отново е номиниран за „Аскеер“ за поддържаща мъжка роля в постановката „Приятнострашно“ на Театър 199. Дублирал е култови сериали като „Монк“, „Двама мъже и половина“ и „Досиетата X“. През 2013 г. е министър на културата в служебното правителство на Марин Райков.