Свободно време

Най-опасното пътуване в историята на човечеството

На 12 октомври излиза филмът „Първият човек“ за мисията на Нийл Армстронг до Луната

12.09.2018г. / 10 35ч.
Аз жената
Снимка: Форум Филм България

Снимка: Форум Филм България

С „Първият човек“ носителят на „Оскар“ за режисурата на световния хит „La La Land“ Деймиън Шазел и звездата на филма Райън Гослинг отново обединяват усилия, за да разкажат за първи път на голям екран невероятната действителна история на Нийл Армстронг и мисията на НАСА да изпрати човек на Луната – естественият спътник на Земята, провокиращ въображението и прогреса на хората още от зората на тяхното съществуване.

Новият трейлър на „Първият човек“ разкрива част от трудните, изключително опасни и драматични моменти, през които преминават Армстронг, съпругата и колегите му, както и цялата американска нация, както и цената, която плащат те за осъществяването на отколешната мечта на човека да стъпи на Луната и да се завърне благополучно жив на Земята. Жестокият сблъсък между професионалните стремежи и обикновения човешки страх от неизвестното са двете отправни точки в емоционалния спектър на провокиращия съзнанието филм. В главната роля влиза Райън Гослинг, а неговата съпруга ще изиграе Клеър Фой. В продукцията участват още Джейсън Кларк, Кайл Чандлър, Патрик Фюгит, Кирън Хайндс, Итън Ембри и други.

„Първият човек“ е грабваща, емоционална история от първо лице, базирана на романа „Първият човек: Животът на Нийл Армстронг“ на професора по история Джеймс Р. Хенсън, която се фокусира върху Армстронг и усилията на НАСА, довели до историческия полет на Аполо 11.

Сценарият на филма е написан от носителя на „Оскар“ Джош Сингър (Спотлайт), а продуценти са Уик Годфри и Марти Боуен (сагата Здрач, Вината в нашите звезди), наравно с Деймиън Шазел. Изпълнителни продуценти са Айзък Клауснър, Адам Меримс, Джош Сингър и Стивън Спилбърг.

„Първият човек“ ще стъпи в кината, IMAX и 4DX на 12 октомври.


Коментирай