Свободно време

Знаци, че се намирате в лична криза

Избягвате комуникацията с другите хора

15.09.2020г. / 19 44ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В забързаното ежедневие често забравяме за нашето Аз. Пренебрегваме личните си нужди, онези малки неща, които ни карат да се чувстваме добре. И така без да осъзнаем, попадаме в капана, наречен лична криза.

Личната криза е когато мислим за миналото, притесняваме се за бъдещето, но забравяме за настоящето; когато имаме куп лоши навици, когато искаме да променим нещо, но си казваме „Ще започна от понеделник...“, но разбира се не започваме нищо.

Вижте още 5 знака, че е време да промените живота си.

Нямате желание за нищо ново

Един от сигурните знаци, че трябва да се вземете в ръце, е апатията. Не ви вълнуват забавления, на интересните предложения и новини реагирате скептично, загубили сте желание да научите нещо ново, да се надградите, изобщо нямате никакъв ентусиазъм за нищо.

Неглижирате себе си и дома си

Кога бе последният път, в който се погрижихте за външния си вид, как се храните и заобикалящата ви среда в какво състояние е? Безразличието към тялото и околната среда около вас са едни от първите знаци, че незабавно трябва да започнете промяна.

Започнете с грижата за себе си, с малки стъпки. Почистете дома от ненужните неща. Това ще ви накара да се чувствате по-добре, а по този начин освобождавате място в живота си за нови и хубави неща.

Вдъхновяващи цитати на велики жени в историята

Мразите работата си

Работният ден току-що е започнал, а вие вече броите часове до неговия край, мислите си за уикенда, демотивирани сте...

Мразенето на работата ви е сигурен знак, че нещо трябва да се промени. Ако разберете истинската причина за недоволството си, ще ви бъде по-лесно да откриете изход от ситуацията.

Свързани статии

Избягвате комуникацията с другите хора

Всеки има нужда от лично пространство, но ако абсолютно не искате да виждате или чувате никого, избягвате приятели и роднини и влизате в режим „инкогнито“, тогава ситуацията излиза извън контрол.

Ядосвате се за най-малкото

Лесно се ядосвате, малките ситуации превръщате в голям проблем, плачете за най-малкото... Невъзможността да се контролирате, губенето на самообладание е знак, че има нерешени проблеми, които ви безпокоят и преливат в натрапчивост и агресия. Постоянното търсене на отрицателни неща в заобикалящия ви свят е сигнал за лична криза.

Коментирай