Свободно време

Черти на лицето и характера, които привличат околните

Ако ги притежавате, радвайте се

21.11.2018г. / 09 23ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Привличането не е феномен, който се случва без причина. Науката има своите обяснения за това как на подсъзнателно ниво хората биват привлечени от определени черти на лицето, характера, позата, езика на тялото. Любовта или приятелствата, както и колегиалното одобрение се базират предимно на тези показатели. Ето защо някои хора са по-харесвани от други и имат в социалния си кръг повече последователи, както и повече интимни партньори.

Кои са чертите, които привличат най-силно околните?

Плътни устни

Изследване на Университета в Манчестър установява, че най-привлекателната женска черта на лицето са устните. Сочното червено червило пък е допълнителен елемент, който прави жената още по-неустоима. Прекрасен пример за това сред знаменитостите са Анджелина Джоли и Скарлет Йохансон.

Комплименти, които всеки мъж иска да чуе

Зрителен контакт

Една от силно привличащите внимание и одобрение черти на личността е способността за открита комуникация очи в очи. Зрителният контакт демонстрира характер и откритост, които хората инстинктивно припознават като положителни качества.

Сияйно бели зъби

Белите зъби доказано са по-привлекателни от пожълтелите и развалени, разбира се. Хигиената на зъбите е първото, което събеседниците ви забелязват, така че ако усмивката ви е кристално бяла и ослепителна, вероятността да имате успех сред хората е по-голяма.

Широка усмивка

Позитивните и често усмихващи се хора имат по-широк кръг от приятели, по-добре приети са сред колегите си и имат разнообразен интимен живот. Честната и неподправена усмивка печели позитиви при всички положения, стига да е уместно изразена. Безпричинният смях има обратния ефект.

По-плътен, категоричен глас

Когато някой говори с тих и плах глас, шансовете да привлече внимание и одобрение са значително по-малки в сравнение с говоренето с плътен и изразителен глас, който да демонстрира категоричност и увереност в изказването.

Навици на неуверените хора, които им пречат в любовта

Свързани статии

Широк ханш

Изследванията сочат, че мъжете биват привлечени сексуално от жени с по-широк и оформен ханш. Ако имате и тънка талия, шансовете ви сред господата скачат още повече.

Език на тялото, който подсказва вашето привличане

Ако умеете да подсказвате вашите предпочитания към отсрещния човек, независимо дали е сексуално или приятелско, определено бихте имали успех. Хората, които умело използват езика на тялото в своя полза се радват на одобрението от околните.

Симетрия на лицето

Една от най-важните характеристики за лицето според изследователи и естетични хирурзи е симетрията на чертите на лицето. Ако сте природно благословени с правилни симетрични черти, благодарете на вашите гени. Може би те са в основата на успехите ви сред околните.

Коментирай
Свободно време