Свободно време

Цитати на Петър Дънов за силата на любовта

За повече вдъхновение

12.12.2018г. / 07 04ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Коя е водещата сила в живота на човека? Любовта, без никакво съмнение. Любов във всяко едно нещо, което правим и създаваме. Днес в рубриката ни „Притчи, мъдрости и цитати“ споделяме няколко вдъхновяващи цитата за силата на любовта от Петър Дънов.

Каква е задачата на жената? Да повдигне първо себе си, а после мъжа. Добрата и красива жена представлява идеал за мъжа. Тя внася подтик в него към възвишеното, заставя го да мисли, а същевременно внася мир и спокойствие в душата му.

* * *

Днес всички хора говорят за Любовта, но я разбират по свой начин. Когато някоя жена обича един мъж, тя иска той да мисли само за нея, да не поглежда друга жена. Тя му казва, че Любовта включва само едно същество. Не, Любовта включва всички същества в себе си.

* * *

Любовта е една велика реалност, то е изгревът на вашия живот.

* * *

Майка, която иска да роди добро, разумно и здраво дете, тя непреривно трябва да държи тази идея в ума си. Каквото дете желае майката, такова ще роди. От майката зависи какви ще бъдат децата ѝ.

Притча за глупака

Днес всеки човек, мъж или жена, търси някой да го разбира, да улесни живота му. Намери ли такъв, той го нарича свой ангел, свой спасител. Това същество е толкова необходимо за него, колкото майката за малкото дете. Колкото по-дълго време майката е държала детето в ръцете си, толкова по-разумно е станало това дете.

* * *

Всяко дете, което е родено от Любов и обич, то е по Дух родено, и тия деца са способни и всичко постигат.

* * *

Първото нещо, което се изисква от жените, е да дават свобода на мъжете, да не ги поставят в изкушения. Когато жената види, че мъжът ѝ говори с друга жена, веднага започва да се съмнява в него и изпада в изкушения. Щом изпадат в изкушения, и мъжът, и жената вадят криви заключения и се поставят на хлъзгава почва.

Свързани статии

Според положителната философия, човек трябва да бъде доволен от живота, който му е даден, защото след време, този живот ще се трансформира в нещо по-хубаво.

Как ще се оправи светът? Единствената сила, която може да оправи света, е Любовта. В този смисъл, мъжът никога не трябва да се жени за жена, която не обича, за която не е готов да пожертва всичко. Жената никога не трябва да се омъжва за мъж, когото не обича, за когото не е готова да пожертва всичко.

По материали от книгата „Новата Ева“.

Коментирай