Свободно време

Три неща, които ще направят 2019 една по-добра година

Идентифицирайте нещата, които искате да промените

03.01.2019г. / 06 57ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

През първите дни на новата година всички започваме начисто, с амбицията да имаме повече успехи и да сбъднем още повече съкровени желания. За да осъществим плановете си правим списъци от цели, стремежи и промени, които искаме да постигнем, за да може новата година да е по-добра от старата и дори още по-успешна.

Януари е месецът, в който трябва да се фокусираме върху себе си и да си избистрим какво искаме да ни се случи. Ето три неща, които да направим, за да може новата година да ни потръгне с пълна сила.

Фокусирайте се върху нещата, които искате да ви се случат

Направете си списък или вижън борд с това, което искате да постигнете. Дали това е нова работа, повишение или пък далечно пътешествие, всяка промяна и всяко желание започва с ясно идентифициране на това, което желаете и планиране на малките стъпки за постигането му.

Ако искате да отидете на екзотична почивка, започнете с това къде искате да отидете, проверявайте билети и оферти често и планирайте отпуска адекватно. Ако пък искате нова работа или повишение се съсредоточете върху това какво може да обогатите в знанията си- запишете се на курс или пък на онлайн клас по специалност, която ви е интересна и искате да развиете. Когато имате ясни стъпки към целта и вселената ще ви помогне да я постигнете.

Идентифицирайте нещата, които искате да промените

Нова година е винаги добро начало за подобрение на своето аз – било то физическо или психическо. Затова е добре да идентифицирате какво искате да промените, за да успеете до края на годината да го постигнете. Ако искате да спрете да ядете месо, може да намерите интересни рецепти или пък заведения, които са вегетариански.

Ако искате да спрете цигарите, но не успявате, може да преминете на по-малко рисковата бездимна алтернатива като системата за нагряване IQOS. Ако искате да сте в по-добра форма, винаги може да пробвате с личен треньор или пък да намерите клас, който ви доставя удоволствие – било то табата, йога или пилатес.

 

Оценявайте това, за което сте благодарни

След като сте идентифицирали какво искате да промените и това, което искате да ви се случи е важно да направите и списък на всичко, за което сте благодарни. Нещата, които всички взимаме за даденост, но всъщност изпълват живота ни с щастие и любов – това, че имаме любяща половинка, това, че сме здрави, това, че имаме хубава работа или дори това, че вечер след работа се виждате с приятели, които ви разсмиват.

Малките неща в живота са тези, които го правят цветен и щастлив, и трябва да отделим време за това да сме благодарни, че ги има.

Коментирай