Свободно време

5 промени, които да направите преди пролетта да „пукне“

Направете пролетно почистване на душата и пространството около себе си

28.02.2019г. / 13 01ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Пролетта е време на обновление, време, в което природата се пробужда за нов живот. Усещаме го и ние като живи същества, които с нетърпение очакват да видят и усетят зеленината, слънчевата светлина и така дългоочаквания мирис на възраждаща се природа.

Поради тези и много други причини пролетта е един от най-очакваните сезони. Тя е предвестник на любимото лято. Неслучайно пролетта е и моментът от годината, в който правим основно пролетно почистване на дома си.

Настъпването на пролетта е и чудесен момент да почистим не само жилището си, но и душата, емоциите си, гардероба си, изобщо всичко, което ни натоварва енергийно.

3 изображения разкриват какво да промените тази пролет

Дайте си нов старт с идването на пролетта, като направите тези 5 малки промени.

Обещайте си да отделяте време за дигитален детокс

Модерното ежедневие предразполага към неусетно пристрастяване към електронните устройства, социалните мрежи, виртуалните контакти. Много често не осъзнаваме колко дълбоко пропадаме в този капан, често носещ напрежение, тревожност, стрес.

Пролетта е идеалното време да си обещаете да отделяте повече време за приятни занимания на живо с приятели и близки, да се разхождате повече сред природата и да черпите натурална енергия от всичко, което ви заобикаля вместо да се потапяте в света на електронните устройства.

Направете си нова прическа

Няма нищо по-освежаващо и ободряващо от новата прическа. Няма значение дали ще скъсите косата, дали ще промените изцяло линията ѝ или ще я боядисате в различен цвят, важното е да накарате вътрешното си аз да трепти с нови вибрации. Прическата е чудесен начин да го направите.

Свързани статии

Подредете мебелите вкъщи по нов начин

Всяка промяна се отразява добре, независимо дали е малка или голяма. Като правите пролетно почистване, изхвърлете ненужните предмети и дрехи, дарете годните за употреба на нуждаещи се или подарете по нещо на свои близки. След като освободите място в дома си за нова енергия, направете разместване. Ще видите колко добре ще ви се отрази това.

Тюл и ефирни материи за пролет-лято 2018 (галерия)

Инвестирайте в гардероба си

Направете пролетно почистване на гардероба си. Отървете се от всички дрехи, които няма да носите и на тяхно място сложете нови, свежи, актуални, които да повдигнат настроението ви.

Направете си списък с нещата, които искате да осъществите до края на годината

Обещания правим към себе си не само навръх Нова година, но и с началото на пролетта. Сезонът на възраждането е най-подходящото време да седнете, да съставите списък на всичко, което ви остава да направите до края на годината без значение дали става въпрос за мечти, ангажименти, пътувания, нови придобивки.

Коментирай