Свободно време

Христо Мутафчиев стана лице на приложението iHELP

При спешен случай, за по-малко от 5 секунди и посредством 3 стъпки системата на iHELP може да локализира нуждаещия се и да изпрати аларма до всички доброволци в радиус от 500 метра

03.05.2019г. / 11 54ч.
Мария Дуковска
Христо Мутафчиев стана лице на приложението iHELP

Ако преди 10 години имах достъп до iHELP, нямаше да се чудя кой е номерът на рецепцията на хотела в Поморие, когато имах нужда от помощ. Това, с което ме спечели каузата iHELP е, че тук става въпрос за подготовка на обществото към съпричастност“, сподели актьорът. По негово мнение именно съпричастността е ключът към това обществото ни да става по-добро, да се уважаваме повече и да си помагаме.

При спешен случай, за по-малко от 5 секунди и посредством 3 стъпки системата на iHELP може да локализира нуждаещия се и да изпрати аларма до всички доброволци в радиус от 500 метра.

„Щастлив съм, че Христо Мутафчиев припозна каузата ни точно когато мрежата ни наброява вече над 5000 потребители. Животът е най-ценното нещо, което имаме, и бих се радвал всички заедно да положим усилия да го съхраним, независимо от обстоятелствата“, коментира Христо Христов – основател на iHELP Bulgaria.

В момента Христов и екипът му провеждат кампания, която цели да осигури безвъзмездно обучение на 5 000 ученици от столични учебни заведения за оказване на първа помощ. Инициативата ще продължи до началото на 2020 година с участието на 10 лекари, които ще предадат умения за начините по които може да се помогне на човек без дихателна дейност и пулс.

За iHELP:

iHELP е мобилно приложение, което обединява семейства, приятели, доброволци и професионални спасители в случай на нужда от спешна помощ.
Приложението е безплатно за сваляне и се използва за изпращане на SOS алармиране в случаи на нужда от спешна медицинска помощ.

При подаване на аларма – освен свързване със 112, системата локализира потребителя и изпраща SOS нотификация до неговите спешни контакти и всички потребители, намиращи се в радиус от 500 м.

За регистрация в платформата са нужни единствено имейл, парола и телефонен номер.
До момента в страната са обучени над 3000 души за оказване на първа помощ благодарение на различни инициативи, организирани от iHELP Bulgaria.

От тази година посредством приложението може да се алармира и при ПТП-та, кражба на автомобил, пожари и бедствия.

Коментирай