Свободно време

Зрелищни каскади и много звезди в новия филм на Яна Маринова и Луиза Григорова

Снимките на „Диви и щастливи" вече започнаха

15.05.2019г. / 12 27ч.
Мария Дуковска
Зрелищни каскади и много звезди в новия филм на Яна Маринова и Луиза Григорова

Снимките на екшън комедията „Диви и щастливи“ с участието на Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Александър Сано и Дария Симеонова вече започнаха. Изненадата е, че в една от главните роли се превъплъщава младата международна звезда Базил Айденбенц, познат от хитовия британски сериал „Виктория“.

Продукцията обещава зрелищни каскади, каквито досега не е имало в български филм или сериал. Визията е модерна и гони качеството на холивудските продукции, а хуморът и свежите реплики допълват съвременния стил на снимане, като част от диалога е на английски език. Редица обичани родни звезди ще влязат в образите на запомнящи се герои, към които публиката няма да остане безразлична. Имената им на този етап остават в тайна.

„Диви и щастливи“ е третият пълнометражен български филм на режисьора Мартин Макариев („Вила Роза“, „Привличане“), сценарист е Борислав Захариев, а оператор е Андрей Андреев. Продуценти са Яна Маринова и Александър Сано. Същият екип реализира хитовия филм „Привличане“, който се превърна в най-гледания филм за пролетта на 2018 г., като изпревари по брой зрители дори холивудски блокбастъри като „Черната Пантера“. „Привличане“ е и на челните места в класацията за най-гледан български филм за всички времена.

Създаването на филма следва примера на международните професионалисти в бранша. Още през 2018-та година във Варна беше заснета 10-минутна секвенция, с която продуцентите участваха на павилиони за филми в Холивуд и Кан. Там „Диви и щастливи“ беше купен още на „зелено“, а договорът с международния дистрибутор Free Dolphin Entertainment осигурява разпространение в цял свят.

„Диви и щастливи“ разказва историята на Боряна (Яна Маринова), която е загубила усещането за пълноценен и истински щастлив живот. Една нелепа случайност обаче събужда у нея скритата жажда за смислено съществуване и това я подтиква към смели и решителни действия. В устрема си тя повлича и най-добрата си приятелка Мила (Луиза Григорова-Макариев). Уверени в себе си, двете жени успяват да се справят с предизвикателствата и да се отправят на едно лудо пътешествие към истинската си същност, осъзнавайки че щастието е в собствените им ръце.

Искахме да направим филм за смелата жена. За жената, която не се страхува да поема рискове и се втурва презглава, за да сбъдне мечтите си. С този филм искаме да вдъхновим съвременната българка да бъде по-борбена и да не отстъпва пред трудностите, да преследва целите си и да има вяра в себе си. Щастието е на една ръка разстояние, трябва само да се протегнеш... или някой да ти покаже, че винаги има начин.“, казва актрисата и продуцент Яна Маринова.

Сега, да не ни разберете погрешно. Филмът не е само за жени. Мъжете също има с какво да напълнят очите. Постарали сме се да отправим послание, но то да бъде поднесено с голяма доза хумор и ирония. Стига толкова драма и трудносмилаеми истории. Животът дори в България си го правим ние самите и понякога ни трябва много малко, за да направим крачката към по-доброто бъдеще. Ние, например искаме да направим истински добри филми и затова сме събрали екип от сериозни професионалисти и не ни е страх да инвестираме едни зверски пари за качество.“ – добавя Александър Сано.

Снимките на „Диви и щастливи“ ще продължат до 7-ми юни 2019 г., като екипът ще снима на различни локации в София, Русе, Варна и Велико Търново. Сцени от филма ще включват едни от най-красивите и емблематични места в България.

Коментирай