Свободно време

Знаци, че излъчвате негативни вибрации с поведението си

Ако все още се питате защо хората имат проблем с вас

09.12.2019г. / 15 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Лицето и тялото ни могат да изразят не само съзнателно и преднамерено поведение, което искаме да покажем, но и такова на подсъзнателно ниво, което издава истинските ни нагласи. Някои хора са истински майстори в прикриването на емоции и намерения, но други не успяват така добре да контролират поведението си. Някои сигнали, идващи от езика на тялото им, ги издават, което често прави компанията им неприятна.

Кои са жестовете и типовете поведение, които изпращат негативни вибрации на събеседниците ви и ги отблъскват?

Език на тялото, който привлича

Гледате наоколо

Едно от най-неприятните и досадни типове поведение е блуждаенето с поглед. Някой хора обичат вниманието на другите и държат да бъдат изслушани, когато говорят. Когато обаче събеседникът им започне да говори, те обръщат поглед встрани, сканират хората наоколо, отявлено демонстрират незаинтересованост от темата. Това поведение дразни, отблъсква и прави така, че следващия път нарочно да не бъдете изслушани, ако действате по този начин.

Потропване с крака, пръсти, щракане

Нервното почукване, друсането на краката, цъкането на химикалката, потропването по масата с пръсти са все дразнещи навици по време на разговор, които отблъскват събеседниците. Такова поведение излъчва негативни вибрации от ваша страна, тъй като често се възприема като нетърпение разговорът да свърши или незаинтересованост.

Прегръщате себе си

Увиването на ръце около тялото е жест, който красноречиво показва, че сте затворени за комуникация. Човекът срещу вас инстинктивно ще приеме тези сигнали като нежелание от ваша страна, неприемане. Вероятността да не повтори опит да говори с вас е голяма.

Постоянно вглеждане в телефона

Днес сме като закачени за смартфоните си. Те са цяла вселена, паралелен свят, в който постоянно влизаме и излизаме, ту сме с единия крак там, ту с другия в реалността. Ако поглеждате нещо в телефона си непрекъснато, докато говорите или „слушате“ събеседника си, докато отговаряте на съобщение, неминуемо ще го подразни.

„Мъкнете“ се като немощно зомби

Едно дразнещо поведение, което дори не изисква говорене от ваша страна и въпреки това дразни, е блуждаенето наоколо сякаш нямате ентусиазъм и енергия за нищо. Хората в даден момент започват да си мислят, че всичко около вас ви дразни и не ви е приятно, както работата, така и разговорите с тях.

Грешки в езика на тялото, които пречат на общуването

Охкане и пуфкане

Повтарящите се въздишки казват на хората около вас, че нещо не е наред. Сигналите, които изпращате, могат да се тълкуват по много различни начини. Човек започва да се чуди той ли ви дразни, ситуацията ли, нещо ви смущава ли или просто не желаете да сте на това място в този момент. Ако карате хората да изпитват неудобство от компанията ви, това се приема като негативен сигнал.

Разсеяност, липса на концентрация

Когато на другите им се налага да ви повтарят едно и също нещо сто пъти, а вие все не помните и не давате вид изобщо да се стараете да се поправите, това дразни. Поведението ви създава впечатление на тотална незаинтересованост.

Коментирай
Здраве и красота