Когато наемате стая в хотел това съвсем не означава, че можете да си правите каквото ви хрумне, само защото сте платили. Това не ви дава право да престъпвате установените правила в хотела, политиките за сигурност или да разрушавате собствеността.

Съществуват много примери за това какво не трябва никога, ама никога да правите в хотелска стая. Ето някои от тях.

Не крадете халатите от хотелската стая

Хората си взимат какви ли не неща от хотелите – шампоани, сапуни, лосиони, еднократни самобръсначки или четки за зъби, пантофи, дори халатите. Някои неща обаче не са за еднократна употреба и не можете да ги считате като платени от вас. Халатите и кърпите се употребяват многократно от следващите гости след подобаващо почистване. Уверете се кое можете да вземете със себе си след напускане на хотела, за да не се наложи да плащате откраднатото в троен размер.

Хотелски стаи, потопени под вода (галерия)

Да счупите нещо и да го скриете

Случват се инциденти, особено ако сте с децата. По-добре признайте на рецепция какво се е случило, за да избегнете наказателни глоби на излизане от хотела.

Не гответе нищо, ако нямате подобаващо кухненско оборудване

Ако пътувате с портативни котлони, кафеварки или бързовари, по-добре не ги използвайте, ако в стаята, която сте наели няма подходящо място за тази цел. Рискувате да направите пожар, който ще ви струва повече, отколкото ако се съобразявате с политиката на хотела.

Не оставяйте скъпоценности извън сейф

Гостоприемството на хотела и неговите служители може да е измамно. Не се предоверявайте и не оставяйте скъпи вещи и бижута без надзор в стаята. Обикновено хотелите не носят отговорност за оставени вещи без надзор, дори да са в стаята.

Не оставяйте вратата на банята открехната

Много често в хотелските стаи водата в банята е доста гореща, а вентилацията невинаги работи добре. Това е може би един от най-често срещаните проблеми по хотелите. Ето защо открехването на вратата на банята е нещото, което в много случаи правим. Това е лоша идея, защото силната пара може да задейства противопожарната аларма и да предизвика по-сериозни главоболия за вас.

Още по темата

Не покривайте алармата за дим

Някои хотели все още позволяват да се пуши в стаите, но в повечето е забранено. Покриването на алармата за дим може за кратко да ви помогне да изпушите една цигара нелегално в стаята, но поставяте в риск и себе си, и останалите гости на хотела, тъй като при евентуално възникнала реална ситуация, алармата може да не се задейства правилно.

Поща от 19 век, превърната в луксозен хотел (галерия)

Не забравяйте да инспектирате леглото

Дори да сте в първокласен хотел, грешки се случват. Камериерите може да са пропуснали нещо съществено в хигиената, затова винаги проверявайте леглото преди да легнете. Не се доверявайте напълно и на хигиената в тоалетната и банята. Бъдете бдителни.

Не подменяйте изпитото в минибара

Няма нищо лошо в това да си вземете нещо от минибара в стаята ви. Все пак това е предназначението му. Лошото е, когато започнете да се опитвате да надхитрите служителите на хотела, че не сте го докосвали. Винаги си личи, затова преди да напуснете хотела на рецепция стаята ви ще бъде щателно проверена именно за такива прегрешения.