Свободно време

Как да направим „умен“ дом, който ни пести време и пари

Предимствата на смарт технологиите, които правят живота ни по-лесен и удобен

25.07.2019г. / 18 01ч.
Мария Дуковска
Снимка: Samsung

Снимка: Samsung

Живеем във време на непрестанно развиващи се технологии, чиято основна цел е да правят ежедневието ни по-удобно, по-практично, както и да ни помагат да пестим време и финансови средства. Благодарение на супер технологиите това наистина се случва и все по-често се говори за комфорта, който ни осигурява концепцията за т. нар. smart home или умен дом.

Допреди десет и повече години изглеждаше наистина невероятно да си представим, че ще живеем в свят, в който с едно натискане на бутон или чрез мобилно приложение ще можем да управляваме всичко в дома си. Че ще можем да изградим домакинство, в което всички смарт уреди ще са свързани помежду си и ще можем да оперираме с тях от разстояние, да ги включваме или изключваме само с един клик. Невероятното само допреди няколко години вече е факт и все повече хора могат да се възползват от удобствата и предимствата на иновациите в технологиите.

Тази година Samsung Electronics празнуват 50 години от основаването си. През последните десетилетия сме свидетели как компанията се стреми не просто да задоволява желанията на потребителите, но и да надминава техните очаквания, превръщайки мечтите и немислимото в реалност, благодарение на значими иновации с всеки продукт. Достъпните решения, които предлагат, ни дават възможност да си създадем едно много по-лесно и удобно ежедневие, в което не губим излишно време и енергия, за да пазаруваме и приготвим обяд или вечеря например, което е съществена част от битието ни.

Електрическата фурна с гъвкава врата на Samsung представлява точно такова умно и практично решение, което ни помага да сме двойно по-ефективни в кулинарните ни занимания у дома.

Гъвкавата врата се отваря по два начина спрямо желанието ни коя зона искаме да използваме – горната или долната, или и двете заедно. Чрез тези опции ние можем да постигнем оптимални резултати в готвенето, без да изразходваме прекалено много енергия и най-вече – време.

Как става това?

Електрическата фурна Dual Cook Flex™ на Samsung дава възможност да се използват едновременно двете половини, за да приготвим успоредно различни ястия. По този начин ще можем да сготвим по-бързо и ефективно, използвайки една фурна. Сред предимствата на уреда е, че и двете ястия се приготвят едновременно, без да се смесват ароматите им, а напротив – стават прекрасни и вкусни кулинарни изкушения.

Пести енергия, време и пари

Замисляли ли сте се колко топлина губите, когато отваряте вратата на печката, за да проверите как върви ястието ви? С фурната на Samsung можете да използвате само горната зона, ако искате да приготвите едно ястие, и така ще спестите не само време, защото ще се сготви по-бързо, но и ще използвате до 20% по-малко енергия в сравнение със загряване на цялата фурна.

Ако пък сте планирали повече ястия за приготвяне или очаквате гости за обяд или вечеря, можете да използвате двете зони на фурната едновременно. Сами може да си представите колко много ценно време ще си спестите вместо да се налага да готвите отделно по няколко ястия, както е било досега.

Не се налага да я чистите

Приготвянето на вкусна и ароматна храна е приятно занимание, но чистенето на кухнята и най-вече на фурната след това далеч не е сред любимите ни дейности. Вече обаче може да си спестите времето, да кажете „Сбогом“ на търкането и да се насладите на свободното си време, далеч от гъбата и препарата за миене.

Фурната на Samsung има самопочистваща каталитична система, която улеснява поддържането ѝ чиста. Каталитичната облицовка в задната част абсорбира мазнината от пръски и капки по време на готвене. По този начин фурната се почиства сама, без да ви създава упорита работа и разходи по скъпо струващи препарати.

Готвите повече, и то по-големи ястия

Капацитетът на фурната на Samsung е наистина впечатляващ – 75 литра. С големия си обем тя дава възможност да приготвяте с лекота много повече и по-големи ястия наведнъж. Без притеснение може да сготвите и храни, които обичайно заемат много място, като огромна цяла пуйка за семейната ви вечеря например.

Поставяте и изваждате съдове без проблем

Телескопичната релса дава възможност да слагате и изваждате тавите за печене много по-лесно и гладко, без да влагате големи усилия. Релсата е подходяща за по-обемни и тежки съдове, без да се притеснявате, че ще ви натежат, докато ги поставяте или изваждате от фурната. Телескопичната релса е много удобна също, когато се налага да вадите тавата, за да овкусите ястието, да го разбъркате или пък преместите. Релсата придвижва съда с храната толкова лесно и плавно, че няма опасност да се разлее и една капка във фурната.

Предимства на фурната:

С включване на горни, долни и конвекционни нагреватели, можете предварително да загреете фурната и така да започнете да готвите по-бързо. Имате възможност да прецизирате и контролирате температурата във всеки един момент, за да се гарантира, че ястията се приготвят при точната температура.

Готвите като професионален готвач благодарение на опцията един режим първоначално да нагрее до 220°C, за да запечата месото, а след това фурната автоматично се пренастройва на зададена от вас температура за бавно готвене, така че месото да не стане сухо, а текстурата му да е съвършена както отвън, така и отвътре.

В сърцето на дома – Family Hub

Според много интериорни дизайнери и специалисти по обзавеждане именно кухнята е сърцето на нашия дом. В центъра му е мястото, в което приготвяме храната ни с обич и старание, и ѝ се наслаждаваме в компанията на любимите си хора. Знаейки това, от Samsung изненадват приятно своите потребители с изключителен и смарт хладилник от ново поколение, който е много повече от електрически уред, тъй като ни помага да организираме домакинството си по „умен“ и иновативен начин.

Family Hub – впечатляващ уред за кухнята, чрез който можете да се информирате какво е необходимо да се пазарува, да организирате семейния си график със задължения и ангажименти, да се забавлявате, като слушате любимите си песни, дори да видите кой звъни на вратата. Всичко това се случва от и с помощта на вашия хладилник.

Как става това?

В хладилника са позиционирани 3 камери, които можете да следите през телефона си, където и да се намирате, и в движение да погледнете в хладилника дали не са свършили яйцата или пък дали имате мляко за сутрешното си кафе. Така ще бъдете облекчени неимоверно и ще спестите време, защото преди да се приберете у дома, вие вече знаете какво трябва да купите от магазина или дори да го поръчате.

На екрана на хладилника може да позиционирате семейни снимки, стикери, ръчно написани бележки, списък за покупки, да пускате музика от Spotify и да превърнете уреда в притегателен център на вашия дом. А всеки член от семейството може да има свой профил или пък да си оставяте бележки.

Чрез приложението SmartThings, което може да ползвате на хладилника, имате възможност да контролирате всички умни устройства в дома ви, да настройвате лампи, температура, както и дори да видите кой звъни на вратата.

Family Hub на Samsung не е наличен за момента в България, но определено е продукт, който заслужава внимание дори само, за да си представим докъде достигат възможностите ни с новите технологии. Допълнителното предимство на енергийно ефективните уреди е, че те ни помагат и да спестим средства, намалявайки сметките ни за електричество. А благодарение на иновациите в технологиите можем да живеем по-екологично и да се грижим за природата. Екосъобразният начин на живот не е просто мода, която да следваме, това е начин на мислене и грижа за хората, които обичаме, както и за наследството, което оставяме на децата си.

Коментирай