Всекидневно търсим отговори, но сякаш малко се замисляме върху въпросите. Правилният въпрос в подходящия момент може да промени хода на събитията, на това как ще действаме. Днес споделяме с вас 6 въпроса, които могат да променят живота ви.

С кого прекарвате времето си?

Хората, които ни заобикалят, влияят на нашата нагласа, действия и настроения. Често без да го осъзнаваме. Помислете за вашите колеги, с които сте си по-близки, роднините, приятелите. Когато са в обкръжението ви усещате ли подкрепа, вдъхновение, приятни емоции или точно обратното? Животът ви прилича на средата му, ето защо избирайте разумно на кого отдавате времето и енергията си.

Цветовете, които носим, издават любопитни неща за личността

Мога ли да го контролирам, зависи ли от мен?

Губим енергия, време и нерви, в това да се опитваме да променим събития, които не зависят от нас, да ги предвидим и да се тревожим за неща, които може и да не се случат, а вместо това пропускаме възможностите в настоящия момент. Това, което зависи от нас са нашите действия, мисли, чувства. Останалото няма как да контролираме.

Как изглежда вашият хубав ден?

Ако нямате идея как изглежда денят ви, кое в него ви кара да се усмихнете, да се почувствате по-добре, то как ще планирате бъдещето? Как ще знаете кое от положителните неща, които са ви се случили искате да доразвиете, да направите ваши хобита, навици.

5 общи черти, които токсичните хора имат

Какво ми липсва, като избера да се притеснявам или да се страхувам?

Когато се тревожите за нещо определено, запитайте се „Какво избирам да не виждам в момента?“ Когато пред нас има известни пречки, те ни правят емоционални. Единственият начин да се справим с тях е като поддържаме тези разсейващи емоции под контрол. Да останем стабилни без значение от външните събития. Когато сме уплашени ние пропускаме важните неща, които са пред нас.

Кое е най-важното нещо за вас?

Този въпрос е важен и може да промени живота ви или най-малкото нагласата ви към вас самите. Той би могъл да ви помогне да предприемате правилни стъпки.

Още по темата

Важно е да не лъжете себе си отговаряйки на въпроса, защото така няма да сте обективни в това, което има значение за вас, и това, което поставяте на първо място като задължение. Вярата, че сте на правилната пътека повишава увереността ви.

Това всъщност има ли значение?

Въпрос, който е хубаво да си зададем, когато сме разочаровани. Тогава обикновено сме склонни да придаваме стойност на хора, събития и да ги правим по-значими, отколкото са. Това съвсем естествено повишава нашето напрежение, може да се отрази на самооценката ни, на мотивацията.