Свободно време

Благой Цицелков с отличие на наградите „Валя Крушкина - журналистика за хората“

Наградите бяха връчени на специална церемония на 2 декември

03.12.2019г. / 12 19ч.
Мария Дуковска
Благой Цицелков с отличие на наградите „Валя Крушкина - журналистика за хората“

Поредно признание за Bulgaria ON AIR и репортера Благой Цицелков. Той получи отличие с номинация в категория „Журналист - надежда“ на осмите награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“, които бяха връчени на специална церемония на 2 декември. Младият журналист бе награден за материала си „Граф, като гаф-Ремонт на ремонта“, посветен на реконструкцията на столичната улица „Граф Игнатиев“.
 
Това е поредното признание за репортера на Bulgaria ON AIR, който е част от екипа на телевизията от декември 2017 година. На 1 ноември 2019 година Благой Цицелков спечели наградата „Млад журналист“ на Съюза на българските журналисти. Той получава престижният журналистически приз, след като през 2017 година СБЖ го отличава в категорията за най-добър журналист до 35 години. През 2014 година Благой Цицелков печели награда в същата категория в конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“. От тогава всяко лято репортерът на Bulgaria ON AIR се среща с ученици от различни учебни заведения, на които разказва за работата на телевизионния журналист. Документалната му поредица „В търсене на Камен“ печели специална награда на фестивала „Българската Европа 2015“. През 2016 година Благой получава приза „Скритото добро“ на Столична община, а година по-късно талантливият репортер е отличен и в кампанията „Достойните българи“.
 
В репортажите си Благой разказа за различни социални проблеми, като специално място отделя и за истории за хора с големи сърца и мечти. Част от репортажите му се излъчват и в специалната журналистическа поредица Историите ON AIR с водещ Меглена Георгиева, която се излъчва всяка събота от 19 часа. Той е автор на филма „Спагети на помирението“, в който среща зрителите с единствения ресторант-пазител на оригиналната рецепта на спагетите, които задържат на една маса лидерите на враждуващите помежду си Северна и Южна Корея. Филмът е заснет по време на историческото посещение на Доналд Тръмп в Демилитаризираната зона и Северна Корея.

Коментирай